Kulturní komise rozdělovala dotace a připravila mimořádnou výzvu

Iveta Drlíková 2020-06-24 17:47:00

ŽATEC - Celkem pět set patnáct tisíc korun vyčlenilo letos ze svého rozpočtu Město Žatec pro pořadatele kulturních akcí. Každoročně jednotlivé žádosti posuzuje v průběhu března komise pro kulturu a cestovních ruch, ale díky krizi kolem koronaviru se mohli její členové tentokrát sejít až 13. května, kdy už řada pořadatelů plánované akce zrušila. Komise tak nakonec podpořila dvacet pět žadatelů. Její návrhy koncem května projednala a schválila městská rada, takže si diváci mohli například začátkem června užít Loutkovou zahradu a další akce ještě proběhnou. „Zpravidla jednáme v březnu a koncem března již žadatelé mají informace o výši příspěvku, tudíž časově jsme byli omezeni, taktéž se spousta akcí nekonala, tyto žádosti nebyly finančně podpořeny. V případě, že žadatel nahlásil posun akce, tak samozřejmě ano,“ sdělila nám předsedkyně kulturní komise Simona Schellová.

Vzhledem k tomu, že letos nebude Dočesná, její členové připravili ještě mimořádnou dotační výzvu, jejíž znění a podmínky žatečtí radní v minulém týdnu schválili. Výzva cílí na místní aktivní veřejnost a pořadatele, aby se zapojili do projektu „Žatecká Dočesná jinak“ a připravili za finanční podpory města, která může být až do výše padesáti tisíc korun, vlastní akci. Stačí řádně vyplnit formulář a odevzdat jej do úterý 30. června 13 hodin na podatelnu městského úřadu. „Podmínkou je, že se akce musí uskutečnit v termínu od 15. července do 18. října letošního roku. Žádosti musí být odevzdány v zalepené obálce s označením „Žatecká Dočesná jinak“. Žadatelé budou informováni o schválení své akce a výši příspěvku nejpozději do 14. července. Potřebné formuláře jsou k dispozici v podatelně městského úřadu nebo ke stažení na webových stránkách města Žatec,“ dodává S. Schellová. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video