Nová sportovní hala roste, do prosince má být hotovo

Alla Želinská 2020-07-01 13:55:00

Od loňského července probíhá v Podbořanech výstavba nové sportovní haly. Hala roste v těsném sousedství hřiště TJ Tatran Podbořany. Hotovo by mělo být v prosinci letošního roku.

Stavba už je pod střechou, vyrostla cihlová přístavba, kde bude zázemí. Na staveništi ještě před několika měsíci stály ocelové konstrukce pro sportoviště, jejich stavba už hodně pokročila. „Sportovní hala nám roste před očima do krásy. Je to radost se podívat. Stojí vlastní sportovní hala s hrací plochou, ta je opláštěná a je hotová střecha nad celým objektem. Stojí zázemí pro hráče s šesti šatnami, sociálním zařízením, klubovnou a technickým zázemím. Jsou hotové rozvody elektřiny, vody, kanalizace a momentálně se pracuje na rozvodech vzduchotechniky. Jsou hotové vnitřní omítky. Vše se připravuje pro betonáž hrací plochy,“ uvedl vedoucí odboru investic na podbořanské radnici Milan Ohanka.

Do nové haly se vejdou například tři volejbalová hřiště, dále tam budou moci hrát zápasy florbalisté, ale i další sporty získají větší prostor. Multifunkční hala s tribunou pro diváky bude navíc sloužit nejen sportovcům, ale také tanečníkům, nebo pro pořádání koncertů a dalších kulturních akcí. Jde o první podobnou stavbu v Podbořanech a jejich okolí. Město za ni zaplatí kolem 47 milionů korun. „Pracujeme na hale 18 let, z toho posledních 6 let na ni sháníme peníze. Bohužel dotační politika státu nám nebyla vůbec nakloněna, takže ji stavíme zcela z vlastních zdrojů,“ uvedl starosta města Radek Reindl. Město totiž několikrát žádalo o dotaci, vždy bezúspěšně.

Sportovní hala bude mít vnější rozměry přibližně 60×30 metrů. Soutěž na zhotovitele loni vyhrála podbořanská firma Podhola. „Opravdu je to radost vidět, jak se dílo daří. Kvalita dodávek a činností je pravidelně kontrolována technickým dozorem a vše je v pořádku. Počasí nám přes zimu přálo a nenastala ani žádná mimořádná situace s koronavirem, takže vidíme vše velmi optimisticky. Věřím, jako tomu bylo u Kulturního domu Pegas, že bude spokojenost jak s funkcí objektu, tak i s designem. Zhotovitel nám předložil k odsouhlasení barevné kombinace obkladů a interiéry budou jako v případě Kulturního domu Pegas opravdu na vysoké úrovni,“ ujistil Ing. Ohanka.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video