Nepomucký se dočká opravy

Veronika Salášková 2012-04-14 00:45:00

Kličín – Oprava čeká v brzké době pozdně barokní sochu sv. Jana Nepomuckého z kaple v Kličíně. Socha je v současné době umístěná v kapli, je ale vážně poškozená. Během plánované rekonstrukce bude vyčištěna, zároveň se dočká doplnění uražených částí a obnovení polychromie. „Na opravu sochy se chystáme podat žádost o dotaci z ministerstva kultury,“ sdělila Vladimíra Chybová, starostka obce Čeradice, pod jejíž obecní úřad Kličín spadá. 

Předpokládá se, že práce na restauraci sochy vyjdou přibližně na 200 tisíc korun, dotace by měla pokrýt 90 procent této částky. Socha sv. Jana Nepomuckého pochází z let 1737 nebo 1738, kdy ji z pískovce vytvořil sochař J. A. Dietz z Jezeří. Polychromií ji opatřil F. Stengler.
Kaple v Kličíně je zasvěcená sv. Janu Nepomuckému. Pochází z první poloviny 18. století a je zařazena na seznamu státních kulturních památek. Letos v lednu dostala kaple nové dveře a okna s ochrannými sítěmi.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video