Skládka Vrbička opět hořela, hasiči pak jeli k dopravním nehodám

Alla Želinská 2020-07-04 11:30:00

Ve 3:36 sobotního rána 4. července se rozezněla v Podbořanech siréna, která svolávala k požáru skládky Vrbička. Podbořanští hasiči – profesionální i dobrovolní - vyrazili k události. Na místo vyjelo celkem osm jednotek.

Že Vrbička hoří ve velkém, bylo vidět až z kopce Drahoničáku, volali mezi sebou hasiči.  „Dnes ve 3:32 hod. byla jednotka vyslána k požáru skládky komunálního odpadu Vrbička. Jednotka vyjela s CAS20 Terrno v počtu 1+3. Na místě jsme prováděli hasební práce a kyvadlové doplňování vody,“ informovali dnes ráno hasiči z Vroutku. Spolu s nimi požár likvidovali profesionální hasiči z PS Podbořany a Žatec, jednotky dobrovolných hasičů Podbořan, Kryr, Lubence, Nepomyšle a Radonic z okresu Chomutov. "Dnes ve 3:31 hod. byla jednotka vyslána k požáru skládky komunálního odpadu Vrbička. Jednotka vyjela s CAS15 Na místě jsme prováděli kyvadlové doplňování vody," hlásili hasiči z Nepomyšle. 

Byly sice vysoké plameny, ale hořelo to jen na povrchu, takže dobrovolní hasiči z Podbořan byli již v 6.30 zpět na základně.

Pro lubenecké hasiče sobotní „šichta“ tím neskončila. V sobotu dopoledne po 9. hodině pomáhali lubenečtí hasiči likvidovat následky dvou dopravních nehod u Věrušiček na Karlovarsku. V jednom případě se jednalo o nehodu se zraněním, kdy se srazilo osobní auto s dodávkou, která po nárazu skončila na střeše . Na místě zasahovaly jednotky z Lubence a Žlutic, probíhaly záchranné a vyprošťovací práce, hasiči pomáhají likvidovat únik provozních kapalin. Místo je neprůjezdné, objízdná trasa pro osobní automobily je nastavena přes Venušičky a Týniště v obou směrech. Nákladní doprava pak obousměrně přes Žlutice a Chyše.  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video