Řemeslo má zlaté dno. Úspěšní středoškoláci získali Dobré listy komory

2020-07-10 11:00:00

Říká se, že každé řemeslo má zlaté dno. A toto rčení stále platí! Odborné znalosti a dovednosti absolventů středních škol a učilišť ocenila již potřinácté Okresní Hospodářská komora (OHK) Louny. Slavnostní předávání Dobrých listů komory proběhlo letos na Městském úřadě v Žatci a prestižní dokument o nadstandardních schopnostech získalo sedm studentů.

Dobrý list komory je prestižní dokument o nadstandardní schopnosti držitele v daném řemeslném oboru a profesní odbornosti pracovat a rozvíjet se. Je to pozitivní signál a komorová garance pro budoucího zaměstnavatele o řemeslně-odborných schopnostech a předpokládané užitečnosti držitele dobrého listu pro jeho firmu, nebo živnost. 

Mezi oceněnými byli letos studenti s nejlepšími studijními výsledky z Gymnázia a Střední odborné školy Podbořany Petr Kelich, Ondřej Koláček, Michaela Číhová a Jaroslav Chaloupka. Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD Žatec mělo na slavnostním předávání tři zástupce z řad absolventů, a to Vladislava Bureše, Martina Nováka a Jaroslava Cimera.

,,Již od začátku studia jsem chodil na brigádu do jednoho žateckého baru, kde jsem absolvoval i týdenní praxe. Vystudoval jsem obor Kuchař – číšník se zaměřením na číšníka. V tomto odvětví bych chtěl pokračovat. Rád bych vyjel na zkušenou pracovat do Prahy a poté se do Žatce zase vrátil. Láká mě i práce v zahraničí, ale to je kvůli současné situaci složitější, takže to spíše v budoucnosti. Dobrý list komory si myslím, že mi při hledání práce pomůže. Přidám si ho do životopisu,“ prozradil jeden z oceněných Martin Novák.

Slavnostního předání Dobrého listu komory se 24. června z řad organizátorů a hostů zúčastnili předseda OHK Louny František Jochman, jednatel Odborné sekce vzdělávání OHK Most Josef Švec, vedoucí Kanceláře úřadu města Žatec Simona Schellová, starosta města Podbořany Radek Reindl a ředitel Úřadu práce Louny Vratislav Pražák. Dále se akce zúčastnili zástupci jednotlivých škol, ředitelka Středního odborného učiliště a Střední odborné školy SČMSD Žatec Stanislava Sajdlová a ředitel Gymnázia a Střední odborné školy Podbořany Jiří Marhold. Dále nechyběli pedagogové a pyšní rodiče oceněných studentů.

,,Je mi ctí, že se mohu tohoto slavnostního předávání účastnit od samého počátku. Všem absolventům velice fandím. Řemeslo má zlaté dno. Přeji vám, abyste si s vašimi schopnostmi dokázali vydělat nejenom spoustu peněz, ale také ať vám je povolání, které si vyberete, vaším celoživotním koníčkem,“ popřál absolventům starosta Podbořan Radek Reindl.

Letos poprvé měla tu čest doprovodit ředitelka Středního odborného učiliště a Střední odborné školy SČMSD Žatec Stanislava Sajdlová na slavnostní předávání Dobrého listu komory také absolventa oboru Sladovník – pivovarník. Tento tříletý vzdělávací program dokončili letos první studenti. ,,Jsem velmi pyšná, protože výsledky u závěrečných zkoušek byly mimořádné. Měli jsme tři vyznamenání a nejhorší známky, která se objevila, byla jedna jediná trojka. Myslím si, že studenti nasadili velmi vysokou laťku mladším kolegům,“ sdělila Stanislava Sajdlová a doplnila: ,,Jsem každý rok pyšná na naše studenty, kteří získají Dobrý list komory. Ještě se nám nestalo, že by naši absolventi nebyli oceněni. V loňském roce jsme jej například předávali také studentovi s maturitou. Dobrý list komory není totiž jen pro učební obory, ale i pro odborné školy. Hospodářská komora se předáváním listu zavazuje, že absolventům pomůže při hledání práce a zároveň se držitelé listem prokazují, když žádají o zaměstnání.“

FOTOGALERIE z předávání DLK ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video