Problémy řešili zbraní, mužům hrozí vysoké tresty

Lucie Steklá 2020-07-09 15:40:00

Zbraní pálil muž na náměstí v Postoloprtech, další v areálu restaurace v Lounech.

Louny, Postoloprty (lus) V rozmezí dvou týdnů řešili policisté na Lounsku dva případy útoku se zbraní. K prvnímu došlo začátkem června v Postoloprtech, kde ohrožoval muž jiného plynovou zbraní, ke druhému minulý pátek v Lounech v areálu restaurace Stromovka, kde muž zranil jiného revolverem.  

Ke střelbě na Mírovém náměstí v Postoloprtech byli v úterý 2. června odpoledne přivoláni policisté. Náměstí bylo uzavřeno. Muž nejdříve ohrožoval řidiče, poté střílel na auto. Řidič začal následně s vozem ujíždět, podezřelý muž měl několikrát vystřelit směrem na zadní část vozidla. Došlo tak k rozbití skleněné výplně zadního okna. Ke zranění osob nedošlo. Přivolaní policisté na náměstí prováděli prvotní úkony prověřování. V době jejich příjezdu se aktéři incidentu na místě již nenacházeli. ,,Policisté ustanovili osobu podezřelého a zahájili po něm pátrání.

Muž se nakonec dostavil na Obvodní oddělení policie v Lounech. Byl zadržen a umístěn do policejní cely. Od podezřelého byla zajištěna plynová zbraň typu airsoft. Jednání dotyčného prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vyšetřovatel o den později sdělil 29letému muži z Lounska obvinění ze spáchání trestných činů vydírání a výtržnictví. ,,Po zadržení podezřelého bylo zjištěno, že při incidentu měl použít plynovou zbraň, ze které na auto vystřelil ocelové broky. Tato zbraň, která je kopií modelu palné zbraně CZ 75 D COMPACT, byla u něho zajištěna,“ přiblížila případ M. Glogovská. S ohledem na skutečnost, že měl dotyčný k vydírání poškozeného použít zbraň, hrozí mu za zmíněný trestný čin v případě uznání viny soudem až osmiletý trest odnětí svobody. Bližší in-formace k případu týkající se motivace útočníka kriminalisté s ohledem na probíhající vyšetřování neposkytli.

Vážnější následky má incident z minulého pátku večer, k němuž došlo v Lounech. ,,V pátek ve večerních hodinách došlo v Lounech ve venkovním areálu restaurace Stromovka v Lounech k incidentu mezi dvěma muži,“ potvrdila policejní mluvčí. Podle jejích slov měl čtyřiatřicetiletý muž při potyčce zasunout třicetiletému muži do úst revolver typu Flobert a vystřelit. ,,Tím došlo ke zranění mladšího z mužů, který byl převezen do nemocnice,“ dodala M. Glogovská. Další den bylo zahájeno trestní stíhání 34letého muže pro trestný čin těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video