Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-07-09 15:15:00

Noční prohlídka, harmonika U Orloje, archeoléto, tancovačka na koupališti, volejbalový turnaj, punkáči na koupáči, afterparty, autorské čtení, ochutnávka vín, pietní akt, letní kino - to vše o nadcházejícím víkendu.

ŽATECKO

PÁTEK 10. ČERVENCE

Letní kino Žatec: Postřižiny (Restaurovaná verze). Ve 21:30 hod.

Dům dětí a mládeže Žatec: Letní akce pro děti – jednodenní program plný zábavy, výletů, tvoření, oběd, pitný režim zajištěn. 250 Kč za den. Od 8 do 16 hod.

Sportoviště za koupalištěm Žatec: Intervalový trénink s Irčou - V případě nepříznivého počasí se sejdeme v Cobra clubu. V 17 hod.

Bývalá spořitelna Žatec: Autorské čtení Michala Vrby, autora knihy navržené na cenu Magnezia litera, v prostorách bývalé spořitelny v podloubí nám. Svobody. Od 19 hod.

Dino Club Žatec: Taneční večer - Open párty! Captain Morgan TIKI. Za DJ pultem DJ Phantom. Těšíme se na vás! Od 22 hod.

SOBOTA 11. ČERVENCE

Letní kino Žatec: 3Bobule – komedie. Ve 21:30 hod.

Bývalá budova Spořitelny Žatec: Tuto sobotu se na své cestě zastaví Lubyn. Dobrovolný příspěvek do klobouku. Od 15 hod.

Koupaliště Klůček: Čertova devětatřicítka aneb Punkáči na Koupáči vol.VIII - Roztrhlej Dedáč, Zaseklý stroje, Stamp Out System, Soukromey Pozemek, Plesnivý Fazole, S.A.S. Sbírka pro Kačenku Podrázskou. Vstupné 180 Kč. Od 15 hod.

Chrám chmele a Piva Žatec: Noční prohlídka výstavy Pravěk v Žatci s výstupem na Maják s Homolupuly - Letní Sladovna 2020, sraz u Chmelového majáku. Vstupné dobrovolné. Od 20 hod.

Restaurace U Orloje Žatec: Harmonikář František Hroš - Živá hudba k poslechu i tanci. Vstupné dobrovolné. Od 19 hod.

NEDĚLE 12. ČERVENCE

Letní kino Žatec: Bourák – komedie. Ve 21:30 hod.

Žatec, památník před hřbitovem: Pietní akt k 77. výročí vypálení Českého Malína – setkání s novináři v Galerii Sladovna (9 h), poté pieta u pomníku - kladení věnců, přivítání účastníků, hlavní projev, modlitba, zdravice hostů. V 10 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 10. ČERVENCE

Kino Svět Louny: Lassie se vrací - Premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

3Bobule – komedie. Také v sobotu a neděli. V 17:30 a 20 hod.

Téměř dokonalá tajemství – Komedie. Také v sobotu 11. 7. Od 22 hod.

Pivní bar Zichovec – Louny: Street Food v Lounech vol. 2 - Rooster Sausage Gourmet. Od 16 hod.

Zámek Pátek: Svět muže a ženy - Přednáška Jany Radové a Jaroslava Grűnwalda. Vstupné: 200 Kč (předprodej), 250 Kč (na místě). V 18 hod.

Restaurace Stromovka Louny: Brutus - Legenda opět v Lounech. Od 21 hod.

SOBOTA 11. ČERVENCE

Kino Svět Louny: Lassie se vrací. Také v neděli. V 10 hod.

Ledová sezóna: Ztracený poklad – Animovaná komedie. Také v neděli. Ve 13 hod.

Roubenka Louny (Masarykovy sady): ACE – Hard rock Louny - Hudební večer v Roubence. Vstupné 50 Kč. Od 19 hod.

Galerie města Loun: Vladimír Novák naposledy - Výstava V. Nováka Krajiny současné i minulé bude mimořádně otevřena během víkendu, v neděli proběhne od 18 hodin setkání s autorem a ochutnávka vín z chlumčanského vinařství Wilomenna Pod Chlumem. Vstup zdarma. Sobota - neděle od 12 do 19 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v sobotu prohlídka technologie mletí žita je obohacena o ukázku chodu Křižíkovi rozvodnice. Vstupné 120 Kč, snížené 100 Kč. Od 14 a 15 hod. 

Zámek Nový Hrad v Jimlíně: Geisslers Hofcomoedianten: Robinsoni aneb Na ostro! V bouři ztroskotá loď. Přežijí dva muži, kazatel a herec… V rámci X. festivalu klášterních a zámeckých divadel. Ve 20 hod.

Music bar Imperium Louny: MEGA Tropical – Djs: Peet Flue, Deren, Sweep, Souky, K-Tees B2B Melcolm. Vstupné 100 Kč. Start 21 hod.

NEDĚLE 12. ČERVENCE

Panenský Týnec: Ohřecká osmička – Týnecko. Start i cíl bude na nádvoří Chrámu v Panenském Týnci, odkud vyrazíte směr Žerotín. Od 10:30 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Vstupné 120 Kč, snížené 100 Kč. Od 14 a 15 hod. 

Zámek Peruc: Otevření zámku v Peruci - Na zámku Peruc jsou pro návštěvníky připraveny otevřené letní dny od 1. 7. do 31. 8., kdy bude zpřístupňeno severní a západní křídlo zámku a ty nejhezčí a nejhodnotnější salonky a sály. Otevírací doba: Každý den v časech 10 – 18 h. (poslední prohlídka začíná v 18 h).

Březno u Loun: Archeoléto: Archeoskanzen Březno u Loun - Komentovaná prohlídka, Průvodce: K. Klinecká, D. Stolz, K. Krejčová, L. Peclinovský. Od 9 do 17 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 10. ČERVENCE

Koupaliště Krásný Dvůr: Tancovačka – hrají H + 3K. Zve obec Krásný Dvůr. Od 20 hod.

SOBOTA 11. ČERVENCE

Sportovní hřiště Blatno: Amatérský volejbalový turnaj - Renata Braunová a spolupořadatelé zároveň zvou všechny hráče i nehráče na zábavu pod širým nebem po skončení turnaje. Startovné 300 Kč za tým. Od 10:30 hod.

Dolánky, vrch Rubín: Archeoléto: Hradiště Rubín - Komentovaná prohlídka s V. Peksou v rámci projektu Archeologické léto, který připravily Archeologické ústavy AV ČR v Praze a Brně ve spolupráci s dalšími archeologickými pracovišti. Od 13 hod.

Kostel sv. Jiljí Libyně: Noc světel a Milan Řeřicha - Unikátní koncert lubeneckého rodáka a světového klarinetisty za svitu svíček. Občerstvení zajištěno. Rezervace míst na tel. 603 818 185. Vstupné 250 Kč. Od 21 hod.

Letní kino Kryry: Afterparty – zve spolek Lekaf Kryry, otevřený bar, točené pivo. Vstup je zdarma. Od 18 hod.

NEDĚLE 12. ČERVENCE

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Alexander Siudzik. V 9 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Otevřeno pro rozjímání, prohlídku výstav - od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 h. Otvírá kostelnice Valentina Angelevská. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video