Den seniorů oslavili o trochu dříve

Hedvika Mašková 2020-07-13 13:13:00

Mezinárodní den seniorů se každoročně slaví 1. října. V žateckém domově pro seniory si ho ale rozhodli připomenout o něco dříve. Minulou středu dopoledne byl na zahradě Domova uspořádán Den seniorů, při němž na místní klienty čekalo několik soutěžních disciplín. Výsledkem jejich snažení byl krámeček plný krásného zboží.

,,Každý rok v červnu pořádáme dětský den - den plný soutěží pro děti a vnoučata našich zaměstnanců a klientů. Tento rok jsme museli jeho pořádání zrušit z důvodu karantény. Našim dalším cílem bylo uspořádat i den seniorů. I když tento den připadá na 1. října, my se rozhodli využít pěkného počasí a uskutečnit ho již 1. července,” vysvětlil dřívější oslavy Mezinárodního dne seniorů Domov pro seniory a Pečovatelská služba v Žatci.

Při dopoledních oslavách šlo především o zábavu a opět po dlouhé době trávit čas společně. Na zahradě Domova bylo pro klienty připraveno deset soutěžních disciplín, které byly přizpůsobeny jejich schopnostem a dovednostem. Za splnění úkolů získali domovské žetony, za které si mohli po dokončení všech disciplín koupit parádní zboží!

,,Výsledkem dopoledního snažení a soutěžení je krámeček, který jsme zřídili a kde si za vysoutěžené peníze nazvané ,,babkovky“, mohou klienti nakoupit nádherné a hodnotné ceny, které si budou moci odnést a budou jejich. Je to taková motivace,” doplnil ředitel žateckého Domova Petr Antoni.

V provizorním obchodě si mohli senioři zakoupit například kosmetiku, křížovky, polštářky, kávu i vonné levandulové pytlíčky.

Dne seniorů se zúčastnily čtyři desítek klientů z žateckého domova pro seniory a pečovatelské služby a nikdo z nich své účasti určitě nelitoval. Někteří z klientů by se však na jednotlivá stanoviště sami nedostali, a tak byla zapotřebí pomoc dobrovolníků. Na hravé dopoledne přišlo seniorům asistovat třicet dobrovolníků z řad studentů a žatecké Dobrovolnické služby Levandule.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video