Kurz sebedestrukce se vrací na scénu. Ochotníci ze Žatce se pomalu balí i na přehlídku do Hronova

Iveta Drlíková 2020-07-19 10:58:00

Divadelní spolek Opera Žatec po delší „koronapauze“ předstoupí opět před domácí publikum. V úterý 21. července v restauraci U Orloje v areálu Chrámu chmele a piva odehraje úspěšné představení Kurz sebedestrukce. Začíná se v 19 hodin. Vstupenky jsou k zakoupení v infocentru pod Majákem. Komedií z prostředí úzce zaměřených skupinových psychoterapií pak v létě potěší ještě diváky v nedalekých Žiželicích, a to konkrétně 25. srpna. „Naše terapie se vrací do Žatce! Je vidět, že stále více lidí se chce zbavit neduhů, jako jsou sarkasmus, závislost na plastických operacích nebo sebelítost,“ píše se v pozvánce na představení.

Činoherní spolek Opera Žatec se letos probojoval až na celostátní přehlídku amatérského divadla – Jirásků Hronov, a to s pohádkovým představením Tři přadleny. V novodobé historii žateckých ochotníků je to vůbec poprvé. „My jsme to léta ani nezkoušeli, až teď po dlouhé době a povedlo se,“ říká režisér Opery Jaroslav Wagner. Jubilejní 90. ročník proběhne ve dnech 31. července až 8. srpna ve východočeském městě Hronov. Festival je otevřený všem divadelním druhům, žánrům, nejrůznějším inscenačním postupům, stylům a poetikám. V rámci volného festivalového programu zde žatečtí ochotníci zahrají jednou ještě Kurz sebedestrukce.

Opera se do Hronova nominovala z přehlídek v Novém Boru a v Rakovníku. „Moc nepočítáme s tím, že by za námi někdo ze Žatce tak daleko přijel, ale kdyby náhodou, tak Kurzy hrajeme 5. srpna od 18.45 hodin v parku Aloise Jiráska a 6. srpna od 21 hodin a 7. srpna od 16. 15 hodin v sále Josefa Čapka pohádku Tři přadleny,“ dodává s úsměvem J. Wagner.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video