Fotbalový stadion nabízí hráčům moderní zázemí. Veřejnosti ho představí v neděli při exhibičním utkání

Lucie Steklá 2020-07-16 14:09:58

Fotbalisté a fanouškové nové zázemí otevřou v neděli při exhibičním utkání výběru Loun proti Sigi týmu.

Louny (lus) Novým moderním zázemím fotbalového stadionu, který nese jméno po slavném odchovanci Loun Ladislavu Novákovi, se od konce června pyšní Louny.

Fanoušky přivítá nová tribuna i občerstvení, fotbalisty zase v přízemí opravené šatny hostů i domácích, kteří se mohou těšit i na vířivku. Rekonstrukce zázemí fotbalistů probíhala od léta loňského roku, kdy začala demolice staré tribuny, její dřevěné části, dí-len, malých šaten a zázemí pro rozhodčí. Veřejnosti se zrekonstruovaný stadion oficiálně otevře tuto neděli v rámci exhibičního utkání Loun proti Sigi týmu.

Projekt modernizace fotbalového zázemí se připravoval od roku 2015. Jeho realizace však byla odkládána s ohledem na vypsané dotační tituly. ,,Vzhledem k tomu, že se stadion nachází v záplavové oblasti, nebylo možné stavbu rozšířit ani nahradit novou. Povodí Ohře povolilo pouze modernizaci zázemí klubu,“ vysvětlil odbor školství, kultury a sportu lounské radnice. „Jsme moc rádi, že dotace vyšla, že se to konečně povedlo. Rekonstrukce už byla hodně potřeba. Díky tomu můžeme opustit cyklistický stadion, kde měli zázemí naši dorostenci a žáci. Naši fotbalisté tak budou všichni pohromadě, což je výborné. Lepší zázemí vzniklo také pro rozhodčí a fotbalové fanoušky,“ řekl předseda Pavel Domecký.

V prvním patře je velká tribuna, nabízející pohled na fotbalové dění na trávníku, jako ta původní, jak byli fanouškové Loun zvyklí. Rozšířena byla o čtyři šatny. Stávající šatny domácích i hostů vč. občerstvení v přízemí byly zrekonstruovány, u šatny domácích přibyla vířivka pro osm osob. V budově je také nové sociální zázemí, přidáno bylo jed-no schodiště, aby budova splňovala všechny bezpečnostní i požární normy. Opraven byl také sklad, garáž i zázemí pro zavlažování hřiště.

Lounský fotbalový klub na rekonstrukci získal dotaci v rámci programu pro pod-poru sportu od ministerstva školství ve výši 19,3 milionu korun. Lounská radnice akci spolufinancovala částkou jedenáct milionů. Realizaci provedl Milan Širmer na základě projektové dokumentace zpracované v roce 2016 architektem Vojtěchem Čápem.

Oficiální otevření Fotbalového stadionu Ladislava Nováka v Lounech se uskuteční v neděli 19. července exhibičním utkáním výběru Loun proti Sigi týmu. Začátek utkání je v 15 hodin. Před výkopem zástupci Města Louny, Fotbalového klubu Louny, společnosti Seko a dalších sponzorů symbolicky přestřihnou pásku.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video