Přesunuto. Na podporu olympijských myšlenek sportovci poběží v září

Redakce 2020-07-16 14:35:31

Louny, Praha (kal) T-Mobile Olympijský běh se kvůli vládním omezením spojeným se šířením nemoci Covid-19 přesouvá. Největší běžecká akce, která se měla konat v polovině června také v Lounech, se nově uskuteční ve středu 16. září 2020. Cena startovného zůstane za sníženou částku až do konce května.

“Máme radost, že se nám povedlo domluvit se s pořadatelem běhu také v Lounech. Přáli bychom si, aby Olympijský běh proběhl ve stejném rozsahu jako každý rok, jen výjimečně o 3 měsíce později. Co se týče počtu běžců na jednotlivých závodech, tak se v září přizpůsobíme aktuální situaci,” řekl generální sekretář ČOV Petr Graclík a upozornil na klíčové propojení sportu se zdravím člověka. “Pohybová aktivita je v tomto období, kdy je třeba kvůli viru posilovat přirozenou imunitu, velmi důležitá. Běh v přírodě je to nejmenší, co pro své zdraví můžeme udělat.” Cílem běhu na podporu šíření olympijských hodnot a myšlenek tak bude také motivace veřejnosti, aby se pohyb stal přirozenou součástí životního stylu.

Všechny závody rozmístěné kromě Loun také na více než osmdesáti místech po celém Česku budou mít jeden společný cíl – jako jeden tým odstartovat najednou v 18 hodin, a to přímo z éteru Českého rozhlasu Radiožurnálu.

Spolupořadatelé závodu z Veslařského klubu Ohře Louny mají v plánu ve stejný den uspořádat také tradiční závody dračích lodí na řece Ohři. “Jde o to, abychom pokračovali v tradici závodu dračích lodí, které byly vždy stěžejní doprovodnou akcí městských slavností Letní lounské vábení i v tomto složitém období. Vábení, stejně jako řada dalších letních festivalů a slavností, bylo zrušeno. Zájem o dračí lodě však zůstává. Kvůli nabitému aktualizovanému programu veslařských soutěží nejme schopni závod uspořádat v původním termínu ani v žádném zářijovém víkendu. Spojení s T-Mobile Olympijským během ve středu 16. září 2020, se stejným pořadatelským týmem, je tedy asi jedinou variantou. Navíc se nabízí i závod posádek lounských základních a středních škol v dopoledních hodinách, pokud budou mít ředitelé a učitelé tělocviku zájem” uvedl Martin Vorel, předseda pořadatelského klubu.

V rámci T-Mobile Olympijského běhu účastníci neběží pouze pro sebe, část ze startovného jde na podporu charitativní činnosti České olympijské nadace, jež umožňuje sportovat dětem ze sociálně znevýhodněných rodin. V roce 2019 vybrali běžci společně pro Českou olympijskou nadaci přes 384 tisíc Kč.

T-Mobile Olympijský běh se koná každý rok v rámci oslav Olympijského dne. Olympijské myšlenky prostřednictvím běhu ožívají již přes třicet let a může u toho být každý, kdo má běžecké boty a chuť vyrazit na připravené trasy.

Registrace do všech závodů probíhají na www.olympijskybeh.cz. Startovné začíná na 150 Kč. Děti do 15 let běží v rámci dětských závodů zdarma. Informace o závodu dračích lodí budou zveřejňovány na webu www.vko.cz a na facebooku Veslařského klubu Ohře Louny.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video