Více jak tříměsíční šetření neprokázalo žádné porušení stavebního zákona! Úřad říká: Ohrady u Blatna nejsou stavbou

Tomáš Skřipský 2020-07-26 10:05:00

BLATNO (tos) — Betonové oplocení s elektrickými vodiči, které pro chov dobytka letos v okolí Blatna postavila společnost Zebre, zákon neporušuje a firma pro stavbu nepotřebovala povolení. Tak z ní závěr, ke kterému po více než čtvrt roce šetření došel Stavební úřad Chomutov. Důvod? Oplocení není pevně zabetonováno, a proto povolení k jeho vztyčení nebylo potřeba.

„Stavební úřad zahájil dne 18. března řízení o nařízení odstranění stavby na základě zjištění z místního šetření provedeného na podaný podnět. V průběhu tohoto řízení, po skončení nouzového stavu, byla provedena kontrolní prohlídka na místě samém. Při kontrolní prohlídce bylo zjištěno, že některé sloupky jsou zastabilizované betonovou vrstvou, ale pouze do hloubky cca 10–15 cm, což se může bez bližšího ohledání na první pohled jevit jako konstrukce stavby plotu. Vzhledem k tomu, že nebylo zjištěno, že by sloupky byly zabetonovány v celé hloubce uložení v zemi, stavební úřad došel k závěru, že v tomto případě se nejedná o stavbu oplocení, ale o ohrazení pastvin elektrickým ohradníkem. Takovéto zpevnění nebrání přesunům sloupků ani ohradníku. Vzhledem k tomu, že se nejedná o stavbu, odpadl důvod řízení a stavební úřad řízení o nařízení odstranění stavby zastavil,“ shrnula celý případ mluvčí magistrátu Denisa Špeilová.

Rozhodnutí stavebního úřadu se ovšem nelíbí lidem, kteří si na stavbu plotu stěžovali a na toto téma dokonce zorganizovali petici. „Není pravda, že sloupky jsou takzvaně zastabilizované; zhruba každý třetí je zabetonován napevno. Proti rozhodnutí se odvoláme Stavebnímu úřadu v Ústí nad Labem,“ řekl jeden z iniciátorů petice, který si přeje zůstat v anonymitě. Potíž je podle něj zatím v tom, že ačkoli nespokojenci řízení o odstranění stavby vyvolali, nejsou jeho účastníky, a proto jim stavební úřad odmítá poskytnout své rozhodnutí písemně. „Budeme ho muset někde opatřit, abychom věděli, proti čemu se vlastně odvoláváme. Jiná cesta není,“ řekl organizátor petice.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video