,,Nikdy jsem neměl ambice trénovat, ale nabídku z Dobroměřic jsem nemohl odmítnout,” říká trenér A týmu David Holeček

Lucie Steklá 2020-07-23 15:55:00

Fotbalové Dobroměřice jsou jediným týmem z Lounska, který hrál v této sezoně A třídu. A nedařilo se mu vůbec špatně. Po předčasně ukončené sezoně, po odehraném prvním jarním kole, měly v tabulce spolu s Ledvice-mi stejně 35 bodů a jen vzhledem ke skore jim patřila druhá příčka. S počtem 63 vstřelených branek, nejvíce ze všech šestnácti týmů a jen čtyřiadvaceti obdrženými, tým mířil za vítězstvím soutěže. Jak tým ukončení soutěže přijal, jak se připravuje na další sezonu a jak se s ním sžil jeho nový trenér jsme se zeptali přímo jeho, Davida Holečka, který áčko převzal v zimní přípravě.

V jarní části sezony jste odehráli jeden zápas s vysokou výhrou. Jak jste v týmu vnímali pozastavení sportovního dění?  

Kluci byli docela smutní, protože po zimní přípravě, která se myslím povedla, měli chuť a těšili se na zápasy. Hlavně bylo cítit, že touží po úspěchu (pokusit se o postup).

Bylo podle Vás rozhodnutí FAČRu správné?

Rozhodnutí bylo určitě správné, protože zdraví je to nejdůležitější a byl strach o všechny blízké. Hlavně se fotbal hraje pro lidi, tak nemělo smysl riskovat. (Ale když jsem viděl těch aut u globusu a Kauflandu…??)

V soutěži se týmu na podzim dařilo, mířil v tabulce vysoko. Bylo to určité zklamání, že se soutěž nakonec nemohla dohrát?

Jak už jsem zmínil, zdraví je nejdůležitější, ale je fakt, že jsme se všichni těšili na jaro, po dlouhé zimní přípravě.

Jak hráči trénovali během doby karantény? Když se opatření uvolnila, začali trénovat spolu?

Během karantény, jsme ze začátku měli individuální tréninky, poté, když se to protahovalo, tak jsme na skupině měli sportovní výzvy. A když se opatření uvolnila, scházeli jsme se na hřišti po čtyřech a hráli turnaj dvojic v nohejbale. Potom byla možnost přihlásit se na Korona Cup, kde jsme skončili na třetím místě.

Máte informace o vaší hráčské základně? Nemáte hlášeny například nějaké odchody z týmu?

Co se týká odchodů, přesunul se jen Baňas (Jan Baňka) do Loun, kde si vzal za úkol založit B tým.

Přibližte nám Vaši fotbalovou minulost.

Co se týká mne, tak u fotbalu jsem od pěti let, kdy jsem s otcem chodil na Chomutovský stadion. Tam jsem působil ve všech kategoriích až po dospělé, kde jsem měl možnost hrát ČFL. Během mé kariéry jsem také působil v Kadani, Krásném Dvoře a několik let jsem hrál v nižších soutěžích v Německu. A když jsem myslel na skončení aktivní kariéry, oslovila mne legenda Českého Fot-balu Pavel Chaloupka, když FK postoupil do1. A třídy.

Dobroměřické áčko jste převzal v zimní pauze. Jak jste se s týmem sžil?

Tým FK jsem převzal od zimní přípravy po mém kamarádovi Gazovi (Alois Šebek), který skončil. Nikdy jsem neměl ambice trénovat, ale po oslovení vedení FK, jsem nemohl odmítnout, protože jsou to takoví lidé, kteří pro klub žijí. Důležitou roli hrálo to, že do toho šel se mnou kapitán týmu Plašan (Josef Plachý). Jen pro mne to znamenalo (zatím) přerušení mé fotbalové kariéry, protože neuznávám roli hrajícího trenéra.

Díky „době koronavirové“ jste si trenérský post řekněme „naplno neužil“? Ty nervy na lavičce během utkání…

Co se týká trenérského postu, pořád se jen seznamuji, co to vše obnáší, jako nováček. Jen mám výhodu, že jsme přebrali tým po mém kamarádovi, který s tímto týmem měl velké úspěchy a za to, co tu odvedl, mu patří velký Dík.

Vyhlížíte letní posily?

Ohledně posil jsme zatím jen sondovali, kdo je volný, ale není to priorita za každou cenu někoho přivést. Myslím, že máme na 1. A třídu dostatečně široký kádr.

Zůstanete jako hlavní trenér nadále?

Po půl roce s týmem, kdy jsme se po jednom jarním kole dostali na první příčku, to zatím vypadá, že máme s Plašanem důvěru i v nové sezoně, pokud tedy začne.

Na závěr jen doufám, že toto nešťastné období je pryč a můžou lidé zase chodit za zábavou.

Děkuji za rozhovor. Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video