Nebe nad městem se hemžilo letadly

Hedvika Mašková 2020-07-24 10:00:00

Slunečné počasí, které panovalo po celý den na žateckém letišti ,,Macerka“, dokázalo přilákat velké množství diváků letošního Dne otevřených dveří. Představeno bylo několik ultralehkých letadel i motorových závěsných kluzáků. Na tradiční akci zaměřené na prezentaci žateckého leteckého klubu nechyběl ani výsadek parašutistů a možnost vyhlídkových letů nad městem i přehradou.

Návštěvníci se minulou sobotu na dni otevřených dveří seznámili jak s leteckou technikou, tak s teorií potřebnou k létání. Své umění a modely předvedli také letečtí modeláři. Příchozí se mohli rovněž občerstvit u stánku, ve kterém nechybělo sladké domácí pečivo.

Z plzeňského letiště přiletěl legendární letoun Antonov AN 2, přezdívaný ,,Andula“, i s výsadkem parašutistů, které proběhlo za součinnosti dobrovolných hasičů a záchranářů. Dvanáct zájemců s ruským dvouplošníkem absolvovalo také vyhlídkový let nad Žatcem. Přes čtyři desítky návštěvníků se pak proletěly v ultralightech a rogalech nad městem i nad Nechranickou přehradou. Jedna cesta na přání mířila až na Ranou. Vrcholem akce bylo slosování o zážitkové vyhlídkové lety.

,,S průběhem akce jsme maximálně spokojeni. Krásné počasí nám vydrželo po celý den, čímž se tak trochu vykompenzoval nedávný Slet letadel a dětský den, kdy nás počasí naopak hodně potrápilo,“ pochvaloval si po skončení akce předseda pořádajícího Klubu Letecké amatérské asociace Žatec Jiří Kettner. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video