Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-07-24 10:15:00

Kinematograf Bratří Čadíků, výstava Strom roku, Hry bez plotů, Den Jana staršího z Valdštejnu na zámku, Refreš na Roubence, Sex pro pokročilé na tvrzi Divice, dětské odpoledne v Zámecké zahradě, létání na Rané, sraz historických vozidel v Hříškově, neckyáda v Líšťanech - to vše a mnohem víc od pátku do neděle.

ŽATECKO

PÁTEK 24. ČERVENCE

Letní kino Žatec: Vzhůru za sny. Ve 21:30 hod.

Kinematograf bratří Čadíků Žatec (Promítání na nám. Svobody): Poslední aristokratka – Komedie. Po setmění (21:30).

Restaurace U Orloje Žatec: Slam Poetry Exhibice - Letní multižánrový Orloj 2020 – Anatol Svahilec, Ten co jí kytky, Thea, Ten co má knír + rytmická smršť Blues Dickinson. Vstupné dobrovolné. Od 19 hod.

Country club Tulipán Žatec: Duo Sound - otevřeno od 19 hodin, začínáme hrát od 21 hod. 

SOBOTA 25. ČERVENCE

Letní kino Žatec: Scoob! Ve 21:30 hod.

Galerie U radnice Žatec: Strom roku 2020 - Mimořádná výstava ve spolupráci se spolkem Rodáci Žatec - přehled všech finálových stromů z ČR, možnost hlasování v anketě i v Galerii U radnice, besedy k anketě a o činnosti Okrašlovacího spolku Stroupeč. Výstava potrvá také v neděli od 9 do 17 hodin. Zahájení v 10 hod.

Lipno: Volejbalový turnaj na místním plážovém hřišti u vodní nádrže - zve obec Lipno, občerstvení zajištěno. Od 9 hod.

Liběšice, Líčkov: Svátek sv. Jakuba - svatoanenská poutní mše svatá na zámku Líčkov. V 17 hod.  

Country club Tulipán Žatec: Ametyst - otevřeno od 19 hodin, začínáme hrát od 21 hod. 

NEDĚLE 26. ČERVENCE

Letní kino Žatec: Havel – jedinečný dokument. Ve 21:30 hod.

Žatec, Politických vězňů 942 – ve dvoře: Pošli dál… pokojovky. Přijďte směnit rostlinky a vyrobit si kokedamu. Zve spolek A dál? Od 14 hod.

Klášterní zahrada Žatec: Za hrátky do zahrádky - Víla Ohřinka a skřítek Ohřinek vás zvou na soutěže, zpěv, tanec – zahraje a zazpívá hudební divadlo Hnedle Vedle. Od 15 hod.

Farní obvod Liběšice u Žatce: Mše svatá v Liběšicích v 10 hod., v Domoušicích v 15 hod., svatoanenská poutní mše sv. ve Strkovicích v 17 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 24. ČERVENCE

Kino Svět Louny: Vzhůru za sny – Animovaný film. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Bourák – komedie. V 17:30 hod.

Samotáři – Obnovená premiéra. Ve 20 hod.

Déja vu Café Bar Louny: Opening party - Barbecue, The Silver Spoons, DJ´s 2 scény. Vstupné 150 Kč (welcome drink zdarma). Od 16 hod.

Roubenka (Masarykovy sady) Louny: Refreš - Hudební posezení v Roubence. Vstupné 60 Kč. Od 19 hod.

Letní scéna Tvrz Divice: Sex pro pokročilé - V hlavních rolích: Jana Krausová, Karel Roden. Od 20 hod.

Zámecká zahrada Postoloprty: Pan Demos a letní promítání - Živá hudba před promítáním – zahraje kapela Pan Demos, po setmění následuje promítání filmu Na střeše (Kinematograf bratří Čadíků). Vstupné dobrovolné. Od 20:30 hod.

SOBOTA 25. ČERVENCE

Kino Svět Louny: Scoob! Animovaný dobrodružný film. Také v neděli. Ve 13 hod.

Zámecká zahrada Postoloprty: Dětské odpoledne - mnoho atrakcí a stánků, od 15 h Dětská show Davida Kozloka. Vstup volný, platí se jen atrakce. Od 14 hod.

Petr Iggy Novotný a letní kino. Živá hudba před promítáním – vystoupí Petr Iggy I. Novotný, poté film Poslední aristokratka (Kinematograf bratří Čadíků). Od 20:30 hod.

Galerie Rozhledna na Červeňáku u Loun: Výstava fotografií Květy Tošnerové Středohořím. Otevřeno o víkendech od 10 do 17 hod.

Zámek Nový Hrad Jimlín: Zámecké kulturní léto - Divadlo Navětvi: Bajaja! Pohádka pro malé i velké. Vstup 50 Kč. Od 17 hod.

Smolnice, statek čp. 4: Hudba ve Smolnici - Letní odpoledne na statku. Z - band Louny - písně, songy, šansony. Od 18 hod.

Zámek Pátek: Ochutnávka vína - Ochutnávka vín z oblasti Českého středohoří, posezení na arkádách i v zámeckém sklepení z r. 1544. Od 10 hod.

Hříškov:  8. ročník Srazu historických vozidel. 9 - 11.45 hodin - příjezd a registrace vozidel, 12 - 13 hod. - přibližně 50 km vyjížďka okolními obcemi (předběžně plánovaná trasa: Hříškov, Bedřichovice, Sulec, Panenský Týnec, Toužetín, Donín, Vrbno nad Lesy, Peruc, Slavětín, Veltěže, Černčice, Blšany u Loun, Cítoliby, Smolnice, Nová Ves, Hříškov), trasa bude upřesněna v místě srazu, 14 - 15 hodin - vyhlášení ankety, předání pohárů a ocenění, losování tomboly. Od 9 hod.

Líšťany: Neckyáda - Klub svobodných mládenců, SDH Líšťany a obec Líšťany zvou na Neckyádu v Líšťanech. Koupaliště v Líském. Připravte si plavidla a těšte se na vodní pólo. Od 14 hod. 

Hřivice: Tradiční Hřivická pouť - TJ Sokol Hřivice vás zve na Svatojakubskou pouť , v sobotu od 20 h. pro vás hraje skupina Reflex, vstupné 120 Kč, v neděli od 13 h pro vás hraje Free Band, vystoupení Postoloprtských mažoretek, vstupné dobrovolné. Od 20 a 13 hod.

Kostel sv. Jakuba Většího Cítoliby: Poutní slavnost ke cti sv. Jakuba - Zpívá chrámový sbor z Loun. V 18 hod.

Letní scéna Tvrz Divice: Otevřené manželství - Zoufale jedovatá tragikomedie o odvrácené straně lásky - V hlavních rolích: Karel Roden, Jana Krausová. Od 20 hod.

Pivní bar Zichovec Louny: Street Food v Lounech - Těšit se můžete na to nejlepší z české street food scény, živou hudbu každý sobotní večer, čepované pivko z našeho Pííííívo-busu.

Raná u Loun: Ranský pohár - od 18. do 26. 7. již třináctý ročník plachtařské soutěže. Létá se ve třech třídách rozdělených dle koeficientu. Od 24. 7. Modeláři LMK ČSA Praha. Výletní občerstvení ve Skleníku. 

NEDĚLE 26. ČERVENCE

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Vstupné 120 Kč, snížené 100 Kč. Od 14 a 15 hod. 

Zámek Peruc: Otevřené letní dny od 1. 7. do 31. 8., kdy bude zpřístupňeno severní a západní křídlo zámku a ty nejhezčí a nejhodnotnější salonky a sály. Otevírací doba: Každý den v časech 10 – 18 h. (poslední prohlídka začíná v 18 h).

Letní scéna Tvrz Divice: Oscar pro Emily - Konverzační komedie s překvapivými zvraty. V hlavních rolích: Carmen Mayerová, Petr Kostka, Václav Jílek / Ivan Lupták. Od 20 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 24. ČERVENCE

Letní kino Podbořany (na koupališti): Přes prsty – Příběh filmu se odehrává na beach volejbalových hřištích. Od 21:30 hod.

SOBOTA 25. ČERVENCE

Letní kino Blšany: Poslední aristokratka - Nová česká komedie Jiřího Vejdělka. Po setmění. Od 20 hodin možnost občerstvení.

Městys Nepomyšl: Hry bez plotů – soutěže dětí, od 16 hodin soutěže dospělých, od 19 hodin večerní zábava s JIH Band. Čekají vás netradiční soutěže čtyřčlenných týmů, u kterých se nudit nebudete. Zve Městys Nepomyšl, na fotbalovém hřišti. Od 14 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Krásnodvorsko v 16. století – Přednáška zaměřená na Krásnodvorsko v 16. století s důrazem na tehdejšího majitele panství. Přednáší Šárka Kovaříková. Hana Jeřábková zahraje na flétnu renesanční melodie. Vstup 50 Kč. Od 18 hod.

Magic Bar Podbořany: Country - živá hudba na zahrádce Magic baru. Od 19 hod.

NEDĚLE 26. ČERVENCE

Zámek Krásný Dvůr: Den Jana staršího z Valdštejna – interaktivní prohlídky s průvodci v roli duchů, v 17 hod. Večerní koncert dobové hudby - Duo Angelorum. Prohlídky od 10 do 16 hod.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Alexander Siudzik. V 9 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Otevřeno pro rozjímání, prohlídku výstav - od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 h. Otvírá kostelnice Valentina Angelevská. 


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video