Veteráni v sobotu míří do Hříškova

Lucie Steklá 2020-07-24 12:28:11

Sobotní dopoledne v Hříškově nabídne tradiční přehlídku historických vozidel. Nablýskaní krasavci se představí od 9 do bezmála dvanácti hodin, kdy se vozy vypraví na padesátikilometrovou vyjížďku okolními obcemi.

Hříškov (lus) Historická vozidla míří do Hříškova, již po osmé. Letošní sraz se uskuteční tento víkend a opět je na co se těšit. ,,V době, kdy jsme všichni prožívali výjimečné období, pro nás byly zprávy od našich příznivců, v nichž nás podporovali a dotazovali se na letošní sraz, velmi motivující, neboť nám přinášely hodnotnou zpětnou vazbu. Ta nás ujistila v tom, že se na sraz do Hříškova těší a rádi se k nám každý rok vrací,“ uvedl za pořadatele Jindřich Kabourek. V sobotu 25. července se tam milovníci historických vozů mohou těšit na přehlídku vozů, jejichž příjezd je naplánován od 9 do 11.45 hodin. Návštěvníci během této doby mohou hlasovat o nej... nablýskaného kra-savce. ,,Ocenění bychom chtěli letos rozšířit kromě již tradičních čtyř kategorií a cen pořadatele, osobní automobil, terénní vozidlo, motocykl a traktor, o cenu starostky obce Hříškov, neboť právě obci Hříškov patří velký dík za to, že se s příznivci historických vozidel máme možnost setkávat,” dodal J. Kabourek. 

V pravé poledne se vozy, motorky či autobusy vydají na zhruba padesátikilometrovou vyjížďku okolními obcemi. Po jejich návratu proběhne vyhlášení ankety, předání pohárů a ocenění.

,,Vzhledem k tomu, že u Panenského Týnce byla zahájena výstavba další části dálnice D7, je možné, že příjezd do Hříškova bude částečně zpomalen. Aktuálně probíhá výstavba kruhového objezdu na konci Panenského Týnce, doprava v tomto úseku je momentálně řízena semaforem a není možný průjezd "spojovací cestou přímo do Hříškova", na kterou jste byli zvyklí a část z Vás ji využívala. Sledujte tedy aktuální situaci v době srazu a vyjeďte s patřičnou časovou rezervou. ," upozorňují pořadatelé. 

O pohodu a dobrou náladu se postará doprovodný program, rozhovory s majiteli prezentovaných vozidel a skvělým občerstvením, které si vždy návštěvníci chválí. ,,Budeme se snažit, aby do Hříškova opět zavítali naši přátelé s krásnými autobusy a pozvali ty z Vás, kteří sraz navštívíte jako diváci, na společnou vyjížďku jejich fascinujícími vozy s nepopsatelnou atmosférou! " zvou pořadatelé.


Plánovaný harmonogram a informace k organizaci srazu:

9:00 - 11:45 hod.

- příjezd a registrace vozidel (registrace bude probíhat jako obvykle až v místě srazu při příjezdu, není třeba registrovat předem) 

- každý registrovaný účastník obdrží lístek do tomboly + hlasovací lístek, s nímž se bude mít možnost zapojit do ankety o 3 nejhezčí vozidla ve 4 soutěžních kategoriích (osobní automobil, terénní vozidlo, motocykl a traktor)

- doprovodný program zahrnující mj. rozhovory s majiteli prezentovaných vozidel; pokud se nám podaří zajistit, můžete se opět těšit na překvapení v podobě setkání se známou zajímavou osobností

12:00 hod - 13:00 hod.

- přibližně 50 km vyjížďka okolními obcemi (předběžně plánovaná trasa: Hříškov, Bedřichovice, Sulec, Panenský Týnec, Toužetín, Donín, Vrbno nad Lesy, Peruc, Slavětín, Veltěže, Černčice, Blšany u Loun, Cítoliby, Smolnice, Nová Ves, Hříškov), trasa bude upřesněna v místě srazu

14:00 hod - 15:00 hod

- vyhlášení ankety, předání pohárů a ocenění

- losování tomboly 



Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video