Dodavatel inženýrských sítí v klášterecké lokalitě Ciboušovská je již vybrán. Odvolá se někdo proti výsledku „výběrka”?

Tomáš Skřipský 2020-08-02 09:30:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (tos) — Jako názorná ilustrace přísloví, že všechno zlé je pro něco dobré, by mohla sloužit zakázka města Klášterce nad Ohří na vybudování technické a dopravní infrastruktury pro 26 stavebních parcel v lokalitě Ciboušovská. Dodavatele začala radnice sice shánět už vloni, ale smlouvu dosud s nikým nepodepsala. Místo ní celkem třikrát vypisovala výběrové řízení. To poslední vyhrála firma Recys–Mach z Citic u Sokolova, která ve finále nabídla cenu o několik miliónů korun nižší, než vítěz v pořadí druhého výběrového řízení. To město muselo kvůli stížnosti k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže zrušit a sporné podmínky, na které stížnost směrovala, vypustit.

„Kdybychom to neudělali, na rozhodnutí úřadu bychom mohli čekat třeba rok,“ vysvětlil starosta Štefan Drozd. Jak dodal, do nového výběrového řízení se přihlásily celkem čtyři stavební firmy, z nichž i ta na posledním místě nabídla asi o 10 procent nižší cenu, než minulý vítěz. Stavba, která podle projektu měla přijít na přibližně 28,7 miliónu korun, tak bude v reálu stát něco přes 25 miliónů.

Zakázka zahrnuje zejména vybudování přístupových komunikací, inženýrských sítí a veřejné zeleně na pozemku na severním okraji stávající zástavby Ciboušovské ulice. Plocha řešeného území včetně navazujících ploch pro napojení technické a dopravní infrastruktury je bezmála 34 tisíc metrů čtverečních. Radní už o vítězi rozhodli, ale v současnosti běží lhůta, během které se neúspěšní uchazeči o zakázku mohou proti výsledku odvolat. Pokud tak neučiní, bude smlouva s dodavatelem podepsána 5. srpna na jednání rady města.

Jak starosta už dříve prohlásil, na rozdíl od výběrového řízení na dodavatele bez problémů běží uzavírání rezidentních smluv se zájemci o pozemky. „Během koronavirové krize nikdo z uchazečů neodstoupil a uzavřeny jsou smlouvy se 14 z 18 kupujících, kteří složili požadovanou kauci,“ řekl starosta. Město parcely nabízí v ne zcela obvyklém režimu; o přidělení konkrétního pozemku totiž rozhoduje loterie, v níž si zájemci nejprve vylosují pořadí, podle kterého si potom parcely vybírají.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video