KVIZ už zná nového ředitele

2020-07-31 10:42:00

JIRKOV (r, tz) — Svého nového ředitele už zná příspěvková organizace města, Kulturní vzdělávací a informačního zařízení Jirkov (KVIZ). Od 1. října se jím stane osmačtyřicetiletý Marek Lukáš ze Spořic. Vybrali ho zástupci všech stran a hnutí zastoupených v zastupitelstvu města spolu s tajemnicí úřadu a vedoucí finančního odboru. Výběrová komise se na tomto kandidátovi jednomyslně shodla.

Lukáš ve funkci nahradí dosavadní ředitelku Michaelu Brožovou, která na svůj post rezignovala k poslednímu srpnu. Jak však město uvedlo v tiskové zprávě, radní zjistili, že se v příspěvkové organizaci KVIZ několik měsíců neúčtovalo a odhalili špatnou finanční situaci na zámku v minulém i letošním roce. Po ztrátě důvěry a s ohledem na neuspokojivé fungování organizace pak rada Brožovou odvolala už k 30. červnu. Než nový ředitel Lukáš nastoupí, zajišťuje chod KVIZu vedoucí provozu Jaroslav Šulc.

Marek Lukáš, který nějakou dobu žil i v Jirkově, osmým rokem pracuje jako vedoucí managementu ve společnosti Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze. Po nástupu do KVIZu se v něm podle svých slov bude snažit stabilizovat situaci. Zároveň slibuje, že ponechá tradiční oblíbené akce ve městě i na zámku Červený Hrádek. Co se týče zajišťování větších akcí, má prý už v tomto ohledu zkušenosti v gastronomickém oboru.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video