Domovy pro seniory opět zpřísnily opatření

Alla Želinská 2020-07-30 06:50:00

V Podbořanech každý den měří teplotu všem zaměstnancům a návštěvám, ve Vroutku vydali zákaz návštěv.

Podbořany, Vroutek „Vážení návštěvníci, vzhledem k epidemiologické situaci v regionu je s okamžitou platností vyhlášen ZÁKAZ NÁVŠTĚV platný od 28. 7. 2020 do odvolání. Až se situace uklidní, bude možnost návštěv obnovena. Děkujeme za pochopení!“ oznámila hned ze začátku týdne Markéta Sosnová, ředitelka Domova pro seniory ve Vroutku.

V podbořanském domově seniorů zpřísňují a omezují návštěvy. „U nás v Domově všichni zaměstnanci a také návštěvy mají za povinnost používat ochranné prostředky dýchacích cest, a to v podstatě od  počátku koronavirové krize. Současně dochází ke každodennímu měření teplot všech zaměstnanců a návštěv a dodržování nastavených pravidel pro návštěvy (omezený čas, určené prostory pro realizaci návštěv, počet osob, použití hygienických prostředků apod.),“ informoval Kamil Hajný, ředitel Domova pro seniory v Podbořanech.  

V souvislosti s detekcí koronaviru v Podbořanech Domov omezil návštěvní čas a proběhlo také plošné testování všech zaměstnanců tzv. rychlotesty. Lidé mohou své blízké od 29. 7. navštívit dopoledne vždy od 9 do 11 hodin a odpoledne od 14 do 17 hodin. Samozřejmě v rouškách. Návštěvy mohou probíhat v režimu maximálně 2 dospělé osoby na jednoho uživatele služby ve stejném čase, maximálně po dobu 1 hodiny. Při vstupu a odchodu z budovy DpS si musí návštěvník dezinfikovat ruce. Návštěvník při vstupu na recepci vyplní čestné prohlášení o bezinfekčnosti. Bez vyplněného prohlášení nebude vpuštěn do zařízení. Navštěvující osobě bude při vstupu na recepci změřena teplota. Pokud tato osoba bude mít teplotu nad 37,0 °C nebo pozitivní příznak nemoci, bude návštěva zakázána Pro návštěvy jsou určeny v případě dvoulůžkových pokojů venkovní prostory (zahrada, společná terasa), nebo prostory k tomu přizpůsobené (jídelna, společenský sál). Návštěvy musí dodržovat odstupy min. 2 metry mezi různými osobami, s výjimkou rodinných příslušníků.

„Apelujeme na rodinné příslušníky, aby skutečně dodržovali nastavená pravidla návštěv včetně nošení roušek po celou dobu návštěv v Domově a v případě nachlazení či příznaků nemoci, aby svou návštěvu blízkých v Domově odložili. Přistupujeme k tomuto opatření, abychom mohli lépe zajistit ochranu našich klientů,“ dodal Hajný.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video