Zrní - Koncert v Klášterní zahradě v Žatci

2020-08-05 11:10:00

Velmi zajímavý koncert proběhne v rámci akce Žatecká Dočesná jinak. 28. srpna od 20 hodin totiž v Klášterní zahradě vystoupí se svým koncertem kapela Zrní. Výtěžek z celé akce by měl pomoci ke zkrášlení Klášterní zahrady, hlavně na opravy zázemí pro zvířata a dětského koutku.

A co Vás čeká na koncertě skupiny Zrní, pokud na něj dorazíte? Vřava napnutých lan hudby, beaty kladenských uhelných strojů a melodie, které zní dlouho vzadu v hlavě. Zrní jsou stopaři nových postupů, spojují železitou pevnost se zvučným dřevem a uhýbají tomu, co by se mělo. V posledních letech se Zrní pohybuje v meziprostoru alternativy a popkultury, volí svou cestu a víří zcela vlastní prostředí. Kombinaci elektroniky a písničkářství vede autenticita a hra se zvukem i vlastními možnostmi. Ve své hudbě jdou vstříc tomu, co jednoduše v člověku je. Čtyři Honzové a jeden Ondřej spolu hrají už od roku 2001. Mezitím poslali Hrdinu počítačové hry do světa, Následovali kojota, složili Soundtrack ke konci světa a důvěrně popsali Jiskřící, co nevymyslíš. Někde tam polétává i cena Anděl za objev roku 2012, nominace na další Anděly v roce 2014 (kapela roku, klip roku a žánrová cena Alternativní hudba) a k němu dalších nebo mohutný koncert po Björk na Colours od Ostrava v roce 2017. Vedle hraní na velkých festivalech a ve velkokapacitních sálech se jali objevovat nová, neprotřelá místa a odhlučnili svůj koncert na komorní podobu, kterou nazvali Černá hodinka a půl. Koncert se tak koná přímo mezi návštěvníky, lampami a svíčkami. Není mnoho kapel, které by tolik překvapovaly, jako právě Zrní.

Koncert kapely Zrní v Klášterní zahradě v Žatci 28.8. od 20.00 hod. 

Cena vstupenky: dospělí 200 Kč, děti od 6ti let a studenti 100 Kč a děti do 6ti let zdarma.

Předprodej: Galerie Sladovna út - ne 10-17 hod. Info: sladovna@chchp.cz

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video