Fotogalerie: Ve Spořicích se v sobotu tančilo, zpívalo a pomáhalo

Soňa Šímová 2020-08-06 09:55:00

SPOŘICE (soš) — V sobotu se ve Spořicích uskutečnil již šestý ročník multižánrového festivalu, který nejen bavil návštěvníky z širokého okolí, ale také tradičně pomáhal. Nechyběly ani festivalové soutěže a mnozí v horkém dni také ocenili možnost spojit hudební produkci s návštěvou koupaliště či sprchou od hasičů.

Festival otevřela v pravé poledne mladá chomutovská kapela Alive, kterou po hodině vystřídal Jindra Kejak. „Ten byl jedním z účastníků, o které usilujeme už několik let, ale bohužel je tak vytížený, že mu to stále nevycházelo. Vždycky se raději díváme po interpretech z nejbližšího okolí a tak jsem rád, že tentokrát mohl přijet zahrát a zazpívat, byť jen v brzkém odpoledním čase,“ pochvaloval si starosta Spořic Roman Brand. S přibývajícím časem se na pódiu vystřídaly další kapely, mezi kterými nechyběl třeba kvalitní revival Rock Set, který vrátil nadšené publikum do devadesátých let s hity skupiny Roxette. Pohodovou atmosféru ska-reggae přivezla kapela Flat fly a v hlavním čase pak diváky rozezpíval Yo Yo Band, který letos slaví neuvěřitelných 45 let na scéně. „Další umělec, o kterého jsme stáli už v předchozích ročnících, byl Cocoman, který má rovněž blízký vztah k Chomutovu. Nevycházelo mu to, a tak nám vždy doporučil někoho jiného. Tentokrát se nám podařilo sehnat nejen jeho, ale i hudebníky, se kterými tvoří seskupení Nevereš,“ upřesnil starosta. Parta hudebníků festival kolem půlnoci zakončila. Dle slov návštěvníků se i letos jednalo opět o povedenou zábavu.

I ve Spořicích bojovali s obavami, že opatření proti koronaviru nakonec festival zruší. „Bylo to letos náročnější, ale v přípravách jsme nepolevili. Abychom mohli blokovat kapely, musí se totiž smlouvy podepsat i rok dopředu. Ještě asi měsíc zpět byly venkovní akce povolené pro maximálně tři stovky lidí. V té době jsme uspořádali oblíbený Dětský den, kde jsme se do tohoto počtu vešli, ale festival bychom za těchto podmínek nemohli realizovat. Do současného limitu tisíce lidí jsme se krásně vešli. Dokonce i počasí nám vyšlo, takže musím poděkovat tam nahoru,“ usmíval se Roman Brand. Ten šel návštěvníkům zároveň příkladem a zúčastnil se doplňkové akce festivalu, která probíhala na koupališti. V trojboji suverénně zvítězil, ale hlavní cenu pro vítěze – let balónem, předal druhému v pořadí. 

Spořický festival je vyhlášený také tím, že část výtěžku ze vstupného putuje tam, kde je to nejvíce potřeba. „Letos se podařilo vybrat částku 25 tisíc korun, kterou jsme předali Chomutovskému dětskému nadačnímu fondu,“ nastínil starosta. „Tyto peníze přidáme k částce, kterou postupně vybíráme na automatizované lůžko včetně ventilátoru na dětské oddělení chomutovské nemocnice. Děkujeme,“ řekl při předání šeku Radek Frydrych, člen správní rady fondu.  

A na co se můžete ve Spořicích těšit v srpnu? „O víkendu 22. a 23. srpna budeme pořádat Bartolomějskou pouť. Letos jsme ji pojali trochu jinak než obvykle. U kostela bude divadelní představení pro děti, na ploše, mezi fotbalovým hřištěm a koupalištěm bude letní kino, u Ferony, kde máme sportoviště pak budou kolotoče a pódium, kde se odehraje představení pro děti a později tam vystoupí chomutovská kapela Kabát revival band. Večer od 20 hodin bude v sále taneční zábava. Letošní novinkou bude také vystoupení cellistů hrajících moderní skladby. Máme tu krásný kostel svatého Bertoloměje, před kterým je vodní příkop, ten jsme vyčistili a objednali jsme ponton, na kterém budou hudebníci hrát. Návštěvníci pak budou moci posedět a udělat si třeba piknik na obou stranách břehu,“ uzavřel Roman Brand. A aby bylo učiněno za dost i sportovním aktivitám, ve stejném víkendu se odehraje také tradiční turnaj v kuželkách a fotbalový zápas Hořejších proti Dolejším. 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video