Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-08-06 15:22:00

Neckyáda, Touchovická pouť, pyžamo turnaj ve Smolnici a kuličkový turnaj v Postoloprtech, Kryrský krák, Duety a Líbánky na Jadranu na divické tvrzi, cestovatelská přednáška a koncert židovských dvojhlasů na Peruci, Léto na zámku Stekník, sousedský food festival v Chlumčanech, letní kino ve Slavětíně - je tu víkend.

ŽATECKO

PÁTEK 7. SRPNA

Letní kino Žatec: Ava: Bez soucitu. Ve 21 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Výstava Pravěk v Žatci - výstava obrazů malířů Davida Bergera, Arnošta Hanáka a Jiřího Svobody. Všechny tyto muže spojuje Paleo art - umělecký směr ztvárňující pravěk. Do 6. září vždy od úterý do neděle 10 – 17 hod.

Sociální centrum pro rodinu Žatec: Myslíme na děti - edukační setkání pro tátu a mámu - Stručný průvodce rozchody s ohledem na dítě a jeho péči. Od 16 hod.

Dino club Žatec: Zahraniční akvizice DJ YONI. Od 22 hod.

SOBOTA 8. SRPNA

Letní kino Žatec: Trollové: Světové turné. Ve 21 hod.

Válečné muzeum Libočany: OTEVŘENO od 10:00 do uvidíme. V bunkru máme krásných 16°, tak se přijďte podívat a ochladit, zve Martin Chrenko.

Žatec u řeky pod „osvěžovnou z autobusu“ za Autoškolou Janouš: Žatecká Neckyáda - 36. ročník Žatecké neckyády – kotviště kousek od železného mostu, vyplouvá se ve 13 hodin, sjezd posádek a příprava originálních plavidel od 10 hodin, v cíli na levém břehu u Zálužic vyhlášení tří nejoriginálnějších bárek, táborák a volná zábava. Start ve 13 hod.

Restaurace U Orloje Žatec: Harmonikář František Hroš - Letní multižánrový Orloj 2020, živá hudba k poslechu i tanci. Vstupné dobrovolné. Od 19 hod.

Zámek Stekník: Léto na zámku aneb letní zámecké slavnosti - Dvoudenní zámecký jarmark s řemesly a hudbou, speciální hrané prohlídky. Vstupné na nádvoří vč. Zahrad 50 Kč, prohlídka 150 Kč / 100 / 80 Kč. Od 9:30 do 18 hod. (prohlídky 10 – 17 hod).

Farní obvod Liběšice u Žatce: Svatovavřinecká poutní mše svatá v Hořeticích v 9 hodin, Svatovavřinecká poutní mše svatá v Měcholupech na místě zbořeného kostela sv. Vavřince v 11 hod. 

NEDĚLE 9. SRPNA

Letní kino Žatec: Démon zatracení. Ve 21 hod.

Farní obvod Liběšice u Žatce: Mše svatá v 10 hodin v Liběšicích,  v 15 hodin v Domoušicích, v 17 hodin v Pnětlukách.

LOUNSKO

PÁTEK 7. SRPNA

Kino Svět Louny: Scoob! Animovaný dobrodružný film. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Trollové: Světové turné – Animovaná komedie. Také v sobotu a neděli. V 17:30 hod.

Ava Bez soucitu – Premiéra ČR. Ve 20 hod.

Démon zatracení – Horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Galerie Benedikta Rejta Louny: Pavel Halík: Obrazy v architektuře. Od 17 hod. 

Roubenka Louny: Free Birds - Hudební posezení v Roubence s Rock´n Roll cover band. Vstupné 50 Kč. Od 19 hod.

Kostel sv. Mikuláše Louny: Večerní výstup na věž chrámu. Od 19.30 do 21.30 hod. 

Kino Domoušice: 3Bobule - Volné pokračování letní komedie z prostředí prosluněných moravských vinic. Od 19 hod. 

Letní scéna Tvrz Divice: Duety - Komedie o zvláštnosti vztahů a věčném hledání štěstí mezi muži a ženami. Hrají: Monika Absolonová, Filip Blažek. Vstupenky od 399 Kč do 499 Kč. Od 20 hod.

Městys Slavětín: 3Bobule - letní kino na dvoře Kulturně společenského centra, občerstvení, piknikové sezení, otevřeno hodinu před promítáním. Vstupné 120 Kč. Promítání od 21:15 hod.

SOBOTA 8. SRPNA

Kino Svět Louny: Velké dobrodružství malé pandy – Animovaná komedie. Také v neděli. Ve 13 hod.

Heavens Gate: Amerikánka - Film naživo. Ve 20 hod.

Park Louny: Divadelní, herecký týden a improvizace. Od 8 do 15.30 hod.

Oblastní muzeum v Lounech – Chrám sv. Mikuláše: 500 let od zahájení stavby Chrámu sv. Mikuláše - Byl autorem projektu Benedikt Rejt? Jaký měl vztah k Lounům? Jak probíhala stavba a jak se chrám během let měnil? Výstavou i kostelem provede a s nejnovějšími výsledky historického bádání seznámí Jaroslav Havrlant. Začátek prohlídky v muzeu. Vstupné 20 Kč. Od 16 hod.

Pavilon A (výstaviště) Louny: Promítáme! - Staříci - Komedie pro ty, co nezažili. Drama pro ty, kdo tím žijí. Vstupné 100 Kč. Od 21:30 hod.

Stromovka Louny: Lounské rockové mámení: NAJUST (16.30), DEBILL HEADS (18.00), BURNNESY (20.30), PROJEKT PARABELUM (21.00), MOTORBAND (22.30). Od 16 hod.

Postoloprty, Zámecká zahrada: Kuličkový turnaj s country hudbou O pohár KZMP - Kuličkový turnaj, v 16 hodin klaun Pepišto – vystoupení pro děti, od 18 hodin skupina TFC Blues Gin, od 20 hodin skupina Kliďánko. Vstup volný. Od 15 hod.

Smolnice, hřiště: Sranda turnaj ve volejbale aneb Volejbalový pyžamo turnaj Smolnice – nazáleží na dovednostech, jde o legraci, pokud je vás 6 a mate čas, přijeďte si zapinkat a pobavit se. Od 14 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Od 14 a 15 hod.

Chlumčany u Loun: Sousedský food festival - Máte doma nějaký zaručený recept, který vám všichni v okolí chválí?  Chcete se inspirovat? Přijďte ochutnat a také se pochlubit dobrým jídlem. U srubu v Chlumčanech historicky první sousedský "food festival". Těšit se můžete nejen na dobroty od sousedů, ale také na živou hudbu, dobré pití a drobný doprovodný program pro děti. Chcete li nabídnout nějakou svou dobrotu, zavolejte na tel. 739 071 475. Od 15 hod.

Kino Peruc: 3Bobule – komedie. Vstupné 70 Kč. V 17:30 hod.

Obec Touchovice: Touchovická pouť 2020 - Pouťová zábava, v neděli od 14 hodin k poslechu hraje EXIT, zahájení moderátorem, Fénix Louny - taneční ukázky, Václav Skořepa - španělská drezúra koně, vystoupení zpěvačky Heidi Janků, k poslechu i k tanci hraje skupina EXIT, k tanci vyzve Vlastimil Harapes. Občerstvení zajištěno. Vstup dobrovolný. V sobotu a neděli.

Letní scéna Tvrz Divice: Líbánky na Jadranu - Komedie o stanování v chorvatském kempu, lásce po padesátce i v pětadvaceti, dvojčatech, prázdninovém opalování, šnorchlování a koloběhu života nejen na Jadranu. V hlavních rolích: Eva Holubová, Bohumil Klepl. Vyprodáno. Také v neděli 9. 8. od 20 hod.

Zámek Pátek: Odpoledne s řemeslem - Prohlídka zámku, minisoutěž, ukázka řemesla s možností vyzkoušení – kouzelník. Vstupné 60 Kč. Od 13 hod.

NEDĚLE 9. SRPNA

Roubenka Louny: Trio Difference - Hudební posezení v Roubence. Kapelné 30 Kč. Od 17 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku Křižíkovy rozvodnice. Vstupné 120 Kč, snížené 100 Kč. Od 14 a 15 hod. 

Zámek Peruc: Otevřené letní dny od 1. 7. do 31. 8., kdy bude zpřístupňeno severní a západní křídlo zámku a ty nejhezčí a nejhodnotnější salonky a sály. Otevírací doba: Každý den v časech 10 – 18 h. (poslední prohlídka začíná v 18 h).

Chalupa Za Dubem Peruc: Cestovatelská přednáška: Na Elbu autem se stanem a pejskem – vypráví Josef Sedláček a Jana Mourková. Od 16 hod.

Kaple M. J. Husa Peruc: Koncert židovských dvojhlasů - Zpívá Dana Krausová a Jarka Kopecká, na harmoniku hraje Jarka Kopecká, na repertoáru: Ose šalom, Šalom alejchem, Sisu et Jerušalajim, Jerušalajim šel zahav, Elí, Elí, Hava nagila, Hevenu šalom alejchem, Hine matov a další. Od 16 hod.

Kostel sv. Vavřince Černčice u Loun: Poutní slavnost – Mons. Martin Davídek - generální vikář litoměřické diecéze posvětí nově restaurovaný oltář při slavné mši svaté. Na varhany zahraje Tomáš Borl a další účinkující. Od 16 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 7. SRPNA

Letní kino Podbořany (na koupališti): 3Bobule – komedie. Od 21:30 hod.

Kryry, areál letního kina a stanové městečko: Kryrský krák - Johnny No Cash, Ogee, Kutub; Ukulele Jack, Yentac, Kiks, Vasilův Rubáš, Najust. Vstupné v pátek 100 Kč / sobota 200 Kč. Po oba dny od 17 hod.

Music club Bílá Růže Podbořany: BEST OF EDM vol.2 - Noc plná nabušené taneční muziky současnosti! Již poněkolikáté se představí energická dvojice THE ATOMIC z Chomutovska, tentokrát i se speciálními hosty GTCA & DARA NYX. Od 22 hod.

SOBOTA 8. SRPNA

Koupaliště Podbořany, Krásný Dvůr: Otevřeno - od 10 (9) do 20 hod.

NEDĚLE 9. SRPNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Alexander Siudzik. V 8:30 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Otevřeno pro rozjímání, prohlídku výstav - od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 h. Otvírá kostelnice Valentina Angelevská. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video