Pouliční hokejový turnaj ovládly Legendy

Hedvika Mašková 2020-08-12 13:10:00

Oprášit vzpomínky na klukovská léta, kdy se hrávaly ,,zabarákové“ hokeje mezi sídlišti, se ve spolupráci se spolkem Občasné sdružení a dalšími nadšenci rozhodl Ondřej Bayer. Kvůli zrušenému Underwallu, který se každoročně koná při oslavách Dočesné, uspořádali první ročník turnaje 3on3 – Street Hockey v Žatci. Hokejbalový turnaj proběhl minulou sobotu na hřišti u hřbitova a jeho součástí byl i doprovodný program. Nechyběly dovednostní soutěže, frisbee zóna, mini branky pro nejmenší, ale ani stánek s občerstvením.

,,Zamanuli jsme si hrát hokejbal na menším hřišti jako je zde za hřbitovem. Hřiště jsme využili jako plácek, který jsme vybavili všemi prostředky potřebnými k uspořádání turnaje. Pořídili jsme branky, den před turnajem jsme umístili mantinely, se kterými nám pomohl Honza Vondráček, kterému tímto moc děkujeme. Poděkování si zaslouží i Město Žatec, Lesy ČR, Andrej Grežo, Občasné sdružení, Dřeváci a všichni, kteří nám při organizaci turnaje poskytli pomocnou ruku,“ uvedl během sportovní akce organizátor a iniciátor myšlenky Ondřej Bayer a doplnil: ,,Hokejbalový turnaj je náhradou za festival Underwall, který letos, bohužel, nemůžeme uspořádat. Jde o první ročník, kdy budeme vychytávat mouchy, vyzkoušíme si a uvidíme, na čem v dalších letech zapracovat.“

Pro první ročník byla potvrzena účast osmi týmů, čímž byla naplněna kapacita turnaje. Přihlásily se týmy ze Žatce, Loun i Kladna. Na hřišti se mezi sebou utkaly Dřeváci, Pivní šourci, Žraloci Žatec, Lemry, Legendy, Občasný tým, Narko a Vystřílené pušky.

,,Abychom eliminovali fauly a kluci nepřišli k úrazu, hra je bezkontaktní. Spoléháme na dodržování pravidel a fair play. Bodychecky a jakýkoliv kontakt mezi hráči je v turnaje přísně zakázán. Nesportovní chování, sekání a hrubost je trestáno samostatným nájezdem. Při opakovaném porušení následuje okamžitá kontumace,“ vysvětlil Ondřej Bayer, ale naštěstí k žádným neférovým incidentům na hřišti během turnaje nedocházelo.

Na stupni vítězů se nakonec na třetím místě umístil kladenský tým Narko, druhé místo obsadily Lemry rovněž z Kladna, ale domácí fanoušky nezklamaly žatecké Legendy, které celému turnaji jasně kralovaly. Na konci turnaje byl totiž vyhlášen i nejlepší golman a střelec, kterými se stali za tým Legendy Tyl a Limpert. Na všechny z nich čekali poháry, poukazy do obchodu se sportovním zbožím i věcné ceny, které do turnaje darovalo Město Žatec.

Kromě skvělé sportovní podívané si mohli příchozí vyzkoušet dovednostní soutěže, jako střelbu na terče, frisbee zónu a pro nejmenší byly k dispozici i mini branky. Ve stánku s občerstvením bylo možnost posilnit se klobásou, žateckým pivem nebo točenou limonádou.

,,Ve stánku Občasného sdružení máme rovněž prezentaci žateckých hřišť, které již nejsou funkční nebo svou funkčnost ztrácejí. Zmapovali jsme přes dvanáct takovýchto hřišť, které jsou sice veřejnosti přístupné, ale jsou ve velmi špatném stavu. Hřiště u hřbitova jsme v rámci tohoto turnaje obnovili a chceme ho používat i nadále. Před turnajem jsme upozorňovali na to, že je zde původní povrch, který je zhruba třicet let starý. Kdyby se městu podařilo povrch hřiště opravit, byli bychom za to moc rádi,“ dodal na závěr Ondřej Bayer.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video