Potvrzeno: V Parkeru je sedm nakažených s COVID–19

Redakce 2020-08-11 23:01:59

CHOMUTOV (soš, tos) — Jedním z ohnisek nákazy koronavirem v našem okrese se stala chomutovská pobočka společnosti Parker Hannifin Industriual. Nemoc se podle dostupných informací objevila v divizi filtrace, kde měla být jedna ze zaměstnankyň léčena s chřipkou, ale následně jí byl proveden test na COVID–19, který byl pozitivní. Hromadné testy v této divizi pak prokázaly pozitivitu dalších šesti zaměstnanců, kteří měli jen mírné nebo žádné příznaky. Včera (10. srpna) Parker na celý den zavřel a dnes mělo být provedeno testování všech zaměstnanců.


Vedení firmy v této souvislosti vydalo prohlášení, z nějž citujeme:

„Potvrzujeme, že sedm pracovníků společnosti Parker v Chomutově bylo testováno na COVID–19 s pozitivním výsledkem. V souladu s pokyny lékařů a striktními interními pravidly o zdraví a bezpečnosti společnosti Parker, byla těmto pracovníkům a ostatním jednotlivcům, kteří s nimi byli v kontaktu, nařízena karanténa a doporučeno vyhledání lékařské pomoci, pokud se objeví příznaky. Provoz společnosti byl dočasně uzavřen, aby bylo možné provést důkladnou dezinfekci prostor. Tato opatření jsou v souladu s místními hygienickými pravidly a nařízeními Světové zdravotnické organizace (WHO).“

Vedení firmy dále ujistilo, že zdraví a bezpečnost zaměstnanců, jejich rodin a okolí, ve kterém Parker působí, je nejvyšší prioritou. Společnost je připravena nadále přijímat veškerá nezbytná opatření jako jsou přísná hygienická pravidla, použití povrchové dezinfekce, omezení počtu lidí v areálu společnosti, omezení cestování i návštěv, měření tělesné teploty a dodržování fyzické vzdálenosti, aby se předešlo šíření viru. „Myslíme na naše pracovníky, jejich rodiny a všechny na světě, kteří byli postiženi vypuknutím koronavirové pandemie. Doufáme v plné uzdravení,“ stojí v závěru prohlášení.

Jak dnes (11. srpna) informovala ředitelka Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem Lenka Šimůnková, vedle oshniska nákazy v chomutovském Parkeru bylo v poslední době v našem okrese zachyceno dalších 12 pozitivně testovaných — šest jich hygienici aktivně vyhledali po kontaktu s nakaženým v rodině, další čtyři po kontaktu se zdrojem v rodině Praze a dva po individuálním kontaktu v Praze. Celkem hygienici na Chomutovsku k dnešnímu dni evidovali 57 pozitivně testovaných osob.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video