Podzimní fotbalová sezona startuje 22. srpna

Lucie Steklá 2020-08-20 10:41:11

Okres Louny (lus) Nezvykle, během jed-noho víkendu, odstartují divizní, krajské a okresní fotbalové soutěže. Fotbalisté se na trávníky vrátí již tuto sobotu v divizi, krajském přeboru, 1. A třídě, 1. B třídě, okresním přeboru i nejnižších soutěžích 3. a 4. třídě. Mládežnické soutěže začínají první týden v září.

Divizní soutěž má v okrese Louny jediného zástupce, tým FK Louny. Fotbalisty čeká patnáct soutěžních kol, k prvnímu utkání zajíždějí na trávník lídra loňského ročníku SK Českého Brodu, v prvním domácím ut-kání v neděli 30. srpna Louny přivítají FK Ostrov.  

Nejvyšší krajská soutěž krajský přebor má z našeho okresu dva zástupce, Žatec a Domoušice. Jejich podzimní derby je na programu již ve čtvrtém kole, které se odehraje na hřišti Sokolů 12. září. Krajský přebor dále hrají: Baník Modlany, Jiskra Modrá, SK Brná, TJ Oldřichov, FK Litoměřicko, Spartak Perštejn, Sokol Srbice, SK Vilémov, Tatran Kadaň, FK Jílové, TJ Horní Jiřetín, ASK Lovosice, FK Baník Most/Souš a TJ Krupka. Závěrečné kolo podzimní části se odehraje, stejně jako v divizi, poslední listopadový víkend.

1. A třída má jednoho okresního zástupce, a tím jsou Dobroměřice, které v loňské sezoně měly po podzimu soutěž výborně roz-jetou. K prvnímu utkání tým jede na hřiště soupeře do Rumburku, na domácím trávní-ku k prvnímu utkání v sobotu 29. srpna při-vítá tým SK Liběšice. Také A třída má šestnáct účastníků a Dobroměřice se tak po-stupně utkají ještě s týmy: TJ Libouchec, SK Černovice, SK Ervěnice/Jirkov, FK Chuderov, 1.FC Spořice, SK Ledvice, SK Šluknov, TJ Střekov, FK Neštěmice, Proboštov, SK Roudnice, FK Bílina a FK Klášterec.

Nové Sedlo, Lenešice, Vroutek, Blažim, Podbořany, Krásný Dvůr a Chlumčany budou v nové fotbalové sezoně opět bojovat v 1. B třídě. Uvidíme, jestli na dobré výsledky z loňské sezony naváží Blažim a Chlumčany, které po předčasném ukončení byly na špici tabulky, v lepší sezonu určitě věří v K. Dvoře, kde se tu předchozí potýkali s nedostatkem hráčů. Tento víkend nabídne v B třídě hned dvě derby, Nové Sedlo přivítá Lenešice, Blažim Podbořany, doma hraje také Vroutek a Chlumčany, na trávníku soupeře začíná Krásný Dvůr. Dalšími týmy v soutěži jsou: TJ Kopisty, TJ Obrnice, SK Strupčice, TJ Březno, TJ Ohníč, TJ Údlice, SFK Mezi-boří, TJ Osek a FK Duchcov.

Čtrnáct účastníků má v sezoně 20/21 okresní přebor. V něm si zahrají: TJ Žiželice, Baník Buškovice, Sokol Tuchořice, Sokol Pátek, FK Výškov, FK Dobroměřice B, SK Černčice (hrají první utkání na domácím trávníku), FK Kozly, SK Cítoliby, FK Postoloprty, TJ Vrbno, AC Libčeves, FK Peruc a Havran Kryry (začínají podzimní část na hřišti soupeře). Podzimní část tedy nabídne třináct kol, poslední se hraje 14. listopadu. Loňský ročník, jeho podzimní část, neboť jarní se ani nerozehrála, se nejvíce vydařil Baníku Buškovice, fotbalistům Tuchořic a rezervě Dobroměřic. Nedařilo se naopak týmům Vrbno, Staňkovic (letos hrají 3. třídu) a Žiželic.

Dvanáct týmů nastoupí do třetí třídy. Na domácím trávníku soutěž rozehrají: SK Slavětín, FK Hlubany, ZD Ročov, FK Staňkovice, FK Vroutek B a SK Cítoliby B, na hřišti soupeře podzimní část zahájí: FK Chlumčany B, SK Černčice B, Spartak Lubenec, Sokol Panenský Týnec, Sokol Lenešice B a Sokol Holedeč. V nedohraném loňském ročníku byl nejvýše v tabulce tým Lubence následovaný Pátkem (letos OP) a Slavětínem. Tabulku uzavíraly týmy Hluban, Holedeče a Ročova. Fotbalisty čeká jedenáct kol, poslední podzimní se odehraje v sobotu 31. října a v neděli 1. listopadu.

Pouze jedenáct účastníků má nejnižší okre-sní soutěž, 4. třída. V ní se představí znovu založený B tým FK Louny, žádnou soutěž ale nepřihlásily Zeměchy (loni 4. třída s de-seti účastníky). Na domácím trávníku o víkend hrají: Sokol Měcholupy, Sokol Koštice, Sokol Bezděkov, FK Louny B a Sokol Chožov, volno hned na úvod soutěže má tým Ohře Lišany. Na hřišti soupeře začínají týmy: SK Hříškov, TJ Nepomyšl, FK Líšťany, Baník Buškovice B a Sokol Lipenec. Fotbalisty čeká také jedenáct kol, poslední se hraje stejně jako ve 3. třídě na konci října.

Divizní soutěž tento víkend zahájí také divizní týmy lounského dorostu. Mladé fotbalisty v republikové soutěži čeká patnáct kol, která hrají do konce listopadu. Prvním soupeřem mladšímu i staršímu dorostu bu-de tým Teplic na domácím trávníku, k prvnímu venkovnímu utkání tým jede do Roudnice nad Labem.

Okresní přebor starších žáků startuje poslední prázdninový víkend. První zářijový víkend odstartují mládežnické soutěže – 1. A třída dorostu, krajský přebor starších a mladších žáků, krajský přebor dorostu. V polovině září se na trávníky vrátí také krajské i okresní přebory přípravek.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video