Sportem a zábavou pro dobrou věc. Pátý ročník Memoriálu Petry Hézlové opět podpoří chomutovskou onkologii

Lucie Steklá 2020-08-20 10:51:32

Louny (lus) Sportovně zábavné odpoledne pro dobrou věc se chystá na sobotu 22. srpna v Lounech. Uskuteční se tu již pátý ročník charitativní akce na památku Petry Hézlové, jehož cílem je vybrat další finanční prostředky na podporu oddělení onkologie v Nemocnici Chomutov.

Program je pestrý, nabízí sportovní vyžití pro děti i dospělé, řadu doprovodných akcí i tombolu se zajímavými cenami. Memoriál Petry Hézlové startuje ve dvě hodiny odpoledne. Akci pořádá sportovní organizace Befit Louny ve spolupráci se sdružením Běh o život (Míra Kalina). ,,Protože máme srdce na správném místě a partu nadšených lidí, jedeme dále! Tento rok, 2020 - opět pokračujeme! Přidejte se k nám - přijďte si zacvičit, zaběhat, projet na kole, s dětmi na dětský program a nebo se jen podívat a připojit k našemu projektu, který pomáhá usnadnit život těm, kteří potřebují pomoc a kvalitní lékařskou péči,“ zvou organizátoři. 

Memoriál se koná na památku naší kamarádky, kolegyně a členky našeho sportovního spolku Befit Louny, Petry Hézlové.

Výtěžek putuje každý rok na podporu chomutovské onkologie. V roce 2018 byl výtěžek bezmála šedesát tisíc korun, loni už přes 160 tisíc. Na oddělení onkologie došlo k rekonstrukcím a úpravám oddělení, aby se zde pacientům lépe žilo v čase, kdy jsou hospitalizováni. ,,Díky našim příspěvkům se na oddělení vybavily pokoje novými televizemi, aktuálně se vyrábí na míru skříňky pro pacienty a vylepšují se i prostory pro zaměstnance. Věříme, že se nám podobnou, nebo ještě vyšší částku podaří vybrat i letos,“ doufají organizátorky, jejichž letošním cílem je vybrat částku kolem dvou set tisíc korun. „Trochu jsme se obávaly, jak se kvůli koronaviru k naší akci postaví partneři, které jsme oslovily se žádostí o podporu. Zda nebudou chtít spíš peníze šetřit a podobně. Ale ukazuje se, že naše obavy nebyly na místě a že by se nám mohlo podařit vybrat víc než loni,“ přiblížila Petra Petříková z organizačního týmu. „Podpora obyčejných lidí i našich partnerů roste, rok od roku chodí i více návštěvníků na samotnou akci. Moc si toho ceníme,“ dodala Andrea Kloučková.

Zájemci na dobrou věc přispějí tím, že při-jdou tuto sobotu na lounské letní cvičiště. Vstupné je prostřednictvím registračního poplatku. Přispět mohou ale i další částkou - to do kasičky nebo posláním peněz na transparentní účet 5494476369/0800. Veškeré příspěvky a registrace jdou na dobro-činné účely pro Onkologii Chomutov. Partneři akci opět podpořili penězi či dary do tomboly, lístky do ní se budou na akci pro-dávat a následně losovat.

Organizátorky z BeFitu Louny memoriál pořádají ve spolupráci se sdružením Běh o život. Jeho předseda Miroslav Kalina z Loun před lety prodělal rakovinu a i on po-býval na chomutovské onkologii. Charitativním projektem Běh o život ji dlouhodobě finančně podporuje, v jeho rámci několikrát běžel přes celou ČR. „Cílem mého sna-žení je také motivovat lidi, kteří s rakovinou bojují. Hlavní je nevzdávat to,“ říká M. Kalina.

Sobotní program bude pestrý, každý si v něm najde to své - cyklisté, běžci, připraven je bodyfit, pro děti a rodiče kočárkobik nebo Befiťáček, Zumba, parkourový workshop, Tabata i Strong nation. Letošní program doplní v půl sedmé večer módní přehlídka Giovanni Becca s hudebním vystoupením Ivany Košínové, závěrečné vyhlášení sbírky a předání symbolického šeku do rukou primářky Mudr. Martiny Chodacké (Onkologie Chomutov) je naplánováno na 19. hodinu. O patnáct minut později startuje after party s DJ Chozé, která potrvá do jedné hodiny ranní.

Návštěvníci mohou využít také doprovodný program, který nabídne například změření tělesné hodnoty s diagnostikou na skvělém přístroji Inbody za výhodnou cenu s individuálním rozborem od odborníka na výživu Markéty Supolíkové. Stánek s informacemi o prevenci proti civilizačním chorobám bude mít VZP, prevenci proti civilizačním chorobám a zaměření na pány nabídne STK pro chlapy. V průběhu sportovního programu souběžně běží program pro děti - malování na obličej, skákací hrad. Větší děti se protáhnou při parkourovém workshopu se Zdeňkem Novákem. Během odpoledne proběhne také dražba hokejového dresu Jiřího Šlégra – HC Verva Litvínov.

Připravena je exhibice street workoutistů na hrazdách Streethardworkers.

,,Na akci nejen pilně cvičíme, ale na své si přijdou i chuťové buňky pro návštěvníky a znavené sportovce: o občerstvení se postará stánek s grilovanými klobásami od Vurbsů, vynikající míchané nápoje, dobrotami z japonské kuchyně Martina Nováka - Sushi MN catering a nebo sortiment restaurace Pivo ZLoun. Účastníci akce mohou využít zázemí městské sportovní haly pro využití sprch a sociálního zařízení do 19 hodin,“ uzavřela pozvánku A. Kloučková.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video