Hasiči Slavětína a hasičky Touchovic míří za obhajobou titulu z loňského ročníku soutěže

Lucie Steklá 2020-08-20 13:05:00

Lounsko (lus) O několik týdnů později začala hasičská Krušnohorská liga. Místo deseti plánovaných kol soutěže požárního útoku se jich uskuteční jen osm, první v německém Grossolbersdorfu a druhé v Oprechticích na Domažlicku, byly kvůli koronaviru zrušeny.

První kolo tak přivítal až 4. července Slavětín. V okrese Louny se uskuteční celkem tři kola ligy, druhé proběhlo v Černčicích a tře-tí je v plánu 5. září v Jimlíně. Závěrečným kolem bude 19. září závod v Lhenicích. Za obhajobou mistrovských titulů míří vítězové loňského ročníku, ostřílení hasiči ze Slavětína, kteří Krušnohorskou ligu vyhráli již několikrát a ženy z Touchovic, které loni po pěti letech z trůnu sesadily hasičky z Chráš-ťan. Za okres Louny v soutěži nastupují týmy Slavětína, Jimlína, Touchovic a Cítolib, v kategorii žen Touchovice a Černčice.  

Hned v prvním kole se obhájcům loňského vítězství dařilo. Slavětín s výsledným časem 17.54 vt. zvítězil, druzí byli hasiči z Jimlína (18.12), třetí Chrášťany. Muži Touchovic obsadili pátou příčku (19.26), cítolibští hasiči byli devátí (21.93). Celkem v prvním kole startovalo dvanáct týmů mužů. Také hasičky z Touchovic hned v prvním kole ne-zaváhaly a s časem 18.17 vt. zvítězily před ženami z Černčic, které s časem 18.37 byly druhé. Třetí byl tým žen Štrbic, čtvrtý Duchcova.

Ani v druhém kole, které se konalo 11. července v Černčicích, nenechali slavětínští hasiči nic náhodě a zvítězili, tentokrát s výsledným časem 18.14 vt. a mají tak velmi dobře našlápnuto za obhajobou prvenství Krušnohorské ligy. ,,Po dvou závodech seriálu Krušnohorské ligy vedeme se ziskem 30 bodů z možných třiceti. Zbývá dalších šest závodů a ve hře je dalších 90 bodů + žolík na zdvojnásobení bodů v závodě. Další závod nás čeká 1. 8. v Pavlíkově, kde se závod Krušnohorské ligy koná vůbec poprvé,“ hlásili hasiči na svém facebooku po závodech. Hasiči z Jimlína byli čtvrtí, domácí černčičtí sedmí, Touchovice skončily na třináctém místě. Celkem startovalo třináct týmů. Dráha v Černčicích zřejmě není hasičům Touchovic nakloněna, neboť ani ženám se tam nedařilo. ,,Stručně a jasně řečeno jsme dopadli jak sedláci u Chlumce. Kluci skončili na 13. místě a holky braly nepopulární bramborové medaile za 4. místo. Takže snad jsme si smůlu už vybrali a za 14 dní jedeme dál,“ neztrácejí chuť do závodů hasiči. Závod vyhrály ženy pořadatelského týmu s časem 17.41 a v průběžném pořadí poskočily na první místo právě před ženy z Touchovic.

Ve třetím kole, které se běželo 1. srpna v Pavlíkově, se z týmů Lounska nejvíce dařilo SDH Jimlín, kteří výsledným časem 18.19 poskočilo z třetího na druhou příčku tabulky, druhé skončily Chrášťany a v celkovém pořadí klesly na třetí místo, touchovičtí muži doběhli na osmém místě (celkově 4.), pozici favorita potvrdil Slavětín, který byl opět první a první příčku v tabulce drží dál. 

V tabulce žen celkovým pořadím zamíchalo vítězství touchovických žen, které se tak vrátily na vedoucí pozici, druhé v závodě skončily ženy Černčic a celkově jsou také druhé. 

Další závod se koná tuto sobotu 22. srpna ve Štrbicích, v sobotu 30. 8 v Nových Dvorech, 5. září v Jimlíně, 12. září v Předoníně a poslední kolo se běží ve Lhenicích 19. září. 

Krušnohorská liga letos odstartovala 24. ročníkem.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video