Obnaženi vyrazili do ulic Chomutova

Soňa Šímová 2020-08-22 09:38:00

CHOMUTOV (soš) — Uplynulý týden v Chomutově patřil již sedmnáctému ročníku festivalu Obnaženi. Na rozličných místech města si tak diváci mohli užít mnoho rozličných žánrů alternativního umění.

Koronavirová krize zasáhla do organizace a programu i tohoto tradičního letního uměleckého setkání. „Oproti předchozím ročníkům jsme letos byli bez tématu. Festival tedy neměl žádný podtitul. Každý rok navíc zveme zahraniční umělce, ale ve chvíli, kdy jsme program tvořili jsme si nebyli jisti, jestli budou otevřené hranice. Vyřešili jsme to tak, že jsme sice měli zahraniční účast, ale bez fyzické přítomnosti umělců. Jednalo se o dva filmy a pak divadelní hru ve sklepeních pod galerií Špejchar. Scénář pro čtyři bylo představení, kde účinkovali sami čtyři diváci,” vysvětlila jedna z organizátorek Klára Alexová. Ta si na druhou stranu pochvalovala, že lidé díky krizi zůstali doma a lačnili po umění, díky čemuž měla jednotlivá setkání s uměním vyšší účast.

Nově Obnaženi zavedly také představení pro děti. „Chceme pracovat s dalšími generacemi. Každoročně nám chodí hodně dětských diváků, přestože pro ně program nebyl primárně určen,” uvedla další z organizátorek Jana Nuslauerová. S dětským programem počítá festival i následující rok.Hlavním smyslem festivalu Obnaženi je přinášet do do Chomutova kulturu, která je mimo hlavní proud v rozličných formách a žánrech.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video