,,Dočesná jinak" v podání Rodáků Žatec. Nechyběly ani chmelové a pivní soutěže

Hedvika Mašková 2020-08-28 11:00:00

Žatecká ,,Dočesná jinak" v podání Rodáků Žatec se na náměstí Svobody nesla v duchu začátku sklizně chmele. Předminulé slunečné sobotní odpoledne nabídlo pestrý program pro malé i velké diváky, ale také soutěže o věcné ceny. Děti dorazil rozveselit klaun Pepišto a také živý medvěd Hugo majitele Jaroslava Káni z Veletic. ,,Filmového“ medvěda představil a sdělil přítomným mnoho zajímavostí o medvědím světě chovatelův společník Jiří Rámeš.

Nedílnou součástí tradiční Dočesné jsou každoročně chmelové a pivní soutěže. Mezi ně patří ruční česání chmele, pití piva na čas nebo tanec s korbelem piva na hlavě. Jelikož se letos oslavy chmele nekonají, organizátoři akce se rozhodli zorganizovat oblíbené soutěže alespoň v rámci svého podání ,,Dočesné jinak".

V česání chmele se jako nejlepší ukázala paní Jarmila, která vyhrála krásný dort v podobě chmelové hlávky. Mezi muži v pití piva zvítězil pan Tomáš, který zvládl tuplák za 36,7 vteřin. Ženy se popraly ,,pouze“ s půllitrem zlatavého moku a nejrychlejší byla Nikola ze Žatce, která ho vypila za 11,5 vteřiny. Na oba výherce čekal soudek Baronky. Do tance s korbelem na hlavě se odvážily pustit tři páry. Jako nejlepší se ukázali Miroslav Kresta a Zdena Uhlířová (na fotografii).

Celé zábavní a soutěžní odpoledne bylo zarámováno do hitů kapely Aquarius, která letos slaví 50 let na hudební scéně. Nechyběly ani stánky s občerstvením. Zájemci mohli nakouknout také do Galerie U Radnice, kde byla zahájena výstava fotografií ,,Žatec dříve a dnes“, která potrvá do 5. září. 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video