Zahrádkářům chybí parkovací místa. Ke stání využívají městskou zeleň, což je zakázáno

Hedvika Mašková 2020-09-01 17:30:00

Parkování v Žatci je stále neutěšeným problémem. Tentokrát mají problém zahrádkáři. V ulici K Perči, kde se nachází velká zahrádkářská kolonie, nechávají stát svá motorová vozidla na veřejné zeleni, na což jsou upozorňováni strážníky městské policie. V případě, že zaparkují své vozidlo na silnici, zabraňují obousměrnému provozu. Situace se zdá být pro zahrádkáře neřešitelnou. Jednou z možností, jak jim parkování v blízkosti zahrádek umožnit, je zmenšení plochy veřejné zeleně. Odbor rozvoje města ale zatím žádný projekt ani projektový záměr nemá.

,,Je pravdou, že v zahrádkářské lokalitě ulice K Perči parkují zahrádkáři na trávě či na silnici, čímž není zachována průjezdnost vozidel. Strážníci městské policie většinou tyto přestupky řeší domluvou. Řidičům umisťujeme za stěrač žluté karty, které je upozorňují na to, že špatně parkují. V tomto případě ani nemusí na policii. Chceme je tímto způsobem naučit, aby neparkovali v rozporu s legislativou,“ vysvětlil ředitel Městské policie Žatec Miroslav Solar a doplnil: ,,Víme, že parkování v Žatci je složité. V souvislosti s parkováním na veřejné zeleni je například problém také v ulici O. Březiny. Občané ale musí pochopit, že musíme ctít zákon.“

Parkování na veřejné zeleni je řízeno vyhláškou vydanou Městem Žatec. Záleží proto na příslušné obci, jestli parkování na veřejné zeleni zakáže. Například v nedalekých Postoloprtech takovou vyhlášku nemají.

Zahrádkáři v ulici K Perči moc možností k parkování u svých zahrádek nemají. Neexistuje ani žádné dopravní značení, které by parkování na veřejné zeleni umožňovalo. Zeptali jsme se také na odboru rozvoje města, zda neuvažuje o větší investici, kdy by byla zmenšena plocha zeleně a v ulici bylo umožněno například podélné parkování vozidel.

,,Zatím nemáme na odboru rozvoje města připravený žádný projekt, ani projektový záměr. Na poradě vedoucích jsem obdržela podnět ke zjištění všech dostupných informací, tj. přítomnost inženýrských sítí, využití dle územního plánu apod. Připravíme potřebné podklady a zjistíme případné možnosti využití území pro parkování včetně potřebných stanovisek. Případný záměr pak předložím do investičního plánu pro příští rok,“ vysvětlila vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Mazánková.





Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video