35. ročník Memoriálu bratrů Hlaváčkových vyhrály Měcholupy

Lucie Steklá 2020-08-31 12:18:00

Ročov (lus) Pětatřicátý ročník fotbalového turnaje se uskutečnil v Ročově minulou sobotu, letos za účasti pouze čtyř týmů, což ale neubralo na skvělých fotbalových výkonech a večerní zábavě.

Turnaje se letos, vzhledem k situaci kolem epidemie koronaviru, zúčastnily jen týmy z Čech, tedy z blízkého okolí, přátelé z německého Rotschau nepřijeli. Zahrály si tedy týmy pořádajícího Ročova, Měcholup, Lišan a Velkého Března systémem každý s každým. O vítězi rozhodl předposlední zápas turnaje, v němž se střetly týmy Ročova a Měcholup, do té doby neporažené týmy. Měcholupy nic nenechaly náhodě a domácí tým rozstřílely 3:0 a staly se tak vítězem a držitelem putovního poháru 35. ročníku Memoriálu bratrů Hlaváčkových. 

Letošní vítěz turnajem prošel tedy bez jediné prohry, když postupně porazil Lišany 3:2, Velké Březno 4:1 a Ročov 3:0. Získal tak plný počet devíti bodů se skore 10:3. Druhý skončil pořádající tým Ročova, který porazil 2:0 Lišany a 3:1 Velké Březno, prohrál již v zmiňovaném utkání s Měcholupy. Skore týmu bylo 5:4 a v tabulce získal šest bodů.

Bronzová příčka s celkovým skore 5:9 a třemi vybojovanými body patřila týmu Velké Březno, za nějž nastoupilo v týmu několik dívek fotbalistek. Březno prohrálo s Ročovem 1:3, s Měcholupy 1:4 a zvítězilo nad Lišany 3:2. Na čtvrtém místě skončily Lišany, které všechna svá utkání prohrály s celkovým skore 4:8.

Nejlepším gólmanem turnaje byl vyhlášen Jiří Ondrka z týmu Jiskra Velké Březno, nejlepší střelcem, tedy střelci, se stali měcholupští Kristián Kousek a Vítězslav Hankocy, kteří vstřelili shodně pět branek. Nejlepším hráčem memoriálu se stal domácí hráč Josef Lavička. 

Fotbalový turnaj vznikl na přelomu 70. a 80. let minulého století. Tři roky po smrti Josefa Hlaváčka výbor klubu rozhodl, se sou-hlasem rodiny Hlaváčkových, že turnaj od léta 1986 ponese jeho jméno. Od roku 2013 nese navíc jméno jeho bratra Zdeňka, jednoho ze zakladatelů, který zemřel v říjnu roku 2012.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video