Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-09-04 10:19:00

Žatecká Dočesná jinak, Rockový nálet, výstava kaktusů, Dětský den trochu jinak, Člověk v přírodě, Zámeckej fest, letní večerní promítání, U nás na dvorku, Zrní na Červeňáku, vernisáž na Peruci - je tu první zářijový víkend!

ŽATECKO

PÁTEK 4. ZÁŘÍ

Letní kino Žatec: Tenet - Akční sci-fi drama USA / VB. Ve 21 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Výstava Pravěk v Žatci - výstava obrazů malířů Davida Bergera, Arnošta Hanáka a Jiřího Svobody. Všechny tyto muže spojuje Paleo art - umělecký směr ztvárňující pravěk. Do 6. září vždy od úterý do neděle 10 – 17 hod.

Stará papírna Žatec: Kaktusy a sukulenty – výstava. Od 9 do 17 hod.

Nám. Svobody, Letní kino Žatec: Kočárem po Žatecké Dočesné jinak - Zábavné projížďky - Stanoviště 1 - chmelnička na nám. Svobody, stanoviště 2 - před vchodem do Letního kina Žatec (čas bude upřesněn). Od 10 hod.

Sociální centrum pro rodinu Žatec: Myslíme na děti - edukační setkání. V 16 hod.

Chmelařské muzeum Žatec: Chmelový dvorek s Kurzem sebedestrukce - Podvečer pro dospělé plný zábavy, her, hudby, chmele a piva. Ve 20 hod. Kurz sebedestrukce na chmelovém dvorku - nevybíravá komedie od Opery Žatec a spol z prostředí úzce zaměřených skupinových psychoterapií. Diváci tak mohou nahlédnout pod pokličku terapií. Vstupné 90 Kč. Od 17 hod.

Chmelařské náměstí Žatec: Žatecká Dočesná jinak – dvě scény. Neo Percussio, Accoustic´s, The Stringz, The Apples; dětská scéna - Alenka Skalová, Lada Fejferová ad. Vstup zdarma. Od 17:30 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hudební večer – hraje DJ Majkl. Od 21 hod.

Dino club Žatec: Páteční mejdan s Jagermeisterem – hraje DJ Yoni. Od 22 hod.

SOBOTA 5. ZÁŘÍ

Chmelařské náměstí Žatec: Žatecká Dočesná jinak - Průvan, Claymore, Milan Pitkin, DJ Patrik, DJ Mery ad. Vstup zdarma. Od 13:30 hod.

Hošťálkovo náměstí Žatec: Hošťálkohraní - Tvořivé dílny, loutková pohádka Duhový princ, od 15 hodin živá muzika jazzová, balkánská a židovská v podání plzeňských kapel Jezza Vee a u nás již proslulých Tabasker. Vstupné je dobrovolné, uvítáme příspěvek na materiál na tvořivou dílnu i divadlo. Od 9:30 hod.

Sever Žatec, volejbalové kurty: Volejbalový turnaj + koncert kapely Filip Richie a Jakub Richtárech. Od 10 hod.

Nám. Prokopa Velkého Žatec: Den otevřených dveří v Chrámu Chmele a Piva - Expozice sladovnictví, chmelový maják – 3D projekce, prohlídky pivovaru, doprovodný program, aktivity pro děti a dospělé. Zdarma. Od 10 do 17 hod.

U Zlatého beránka, Žatec: Jedová chýše - prohlídky žateckého podzemí. Od 11 do 17:30 hod.

Hošťálkovo nám. čp. 66 Žatec: Historie obchodování - výstava obchodování z časů našich prababiček. Od 11 do 17:30 hod.

Válečné muzeum Libočany: Otevřeno pro návštěvníky! Od 11 hod.

Stará papírna Žatec: Kaktusy a sukulenty – výstava. Od 13 do 17 hod.

Žatecký pivovar: Zakončení prázdnin v pivovaru – Kamil Minařík, Memoriál Lojzy Lupulína (14:00), vystoupení kapel – Melodika (16:30), Station Beggars (18:00), Najust (19:30), Zputnik (21:00), Beautiful Cafillery (22:30). Od 13:30 hod.

U řeky, půjčovna loděk Žatec: Contest Padací tyčka - odpoledne plné zábavy, bude tu drobné občerstvení, gril a spousta další zábavy. RMP Freesport. Od 14 hod.

Klášterní zahrada Žatec: Rockový nálet - Účinkují: Sabina Křováková, Hot pants, Destroyself, Fuck off, Ogee, občerstvení, skákací hrad, lukostřelba, ad. Vstup zdarma. Od 15 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Koncert – Mirek Kemel, Vladimír Javorský, Petr Mikeš. Vstup 150 Kc, předprodej ve Sladovně. Od 20 hod.

Galerie U Plazíka Peruc: Šaháš do tmy – vernisáž výstavy Jana Polanského z Prahy, který fotí výhradně na mobil, v galerii představí své černobílé snímky. Výstava bude přístupná o víkendy a svátky od 10 do 17 hodin až do 1. listopadu. Galerii můžete navštívit i po domluvě, nebo na zazvonění. Od 14 hod.

Klub MoTáČ Bezděkov: Koncert kapel Full Time a Hlahol – přijďte si užit hudební nářez od podbořanské rock skupiny Full Time a teplického hard rocku Hlahol. Vstupné 200 Kč. Od 18 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hudební večer – hraje DJ Majkl. Od 21 hod.

NEDĚLE 6. ZÁŘÍ

Letní kino Žatec: Štěstí je krásná věc – Komedie ČR. Ve 21 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 4. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Křupaví mazlíčci – Animovaná komedie. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Mulan 3D – Světová premiéra. Také v sobotu a neděli. V 17:30 hod.

After: Přiznání - Světová premiéra. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Noví mutanti – Horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Výstaviště Louny: Výstava Člověk v přírodě - Tradiční výstava drobného zvířectva a chovatelských potřeb, zdravé stravy a života. Výstava je spojená s výstavou Řemesla a kreativita. Vstup 40 Kč děti a důchodci, 60 Kč dospělí a 20 Kč hromadný vstup (nad 15 osob). Také v sobotu a neděli. Vždy od 9 do 17 hod.

ZUŠ Postoloprty: U nás na dvorku - Den otevřených dveří. Zábavné odpoledne plné soutěží a her, příjemné posezení, lákavé odměny. Od 15 hod.

Koštice, kostel sv. Antonína Paduánského: Aida Mujačič - Cesty za slovanskou písní. Kolektivní výuka jedné z písní, od 18:30 – koncert. Pořádá Vožekovo sdružení ve spolupráci s obcí Koštice. Od 16:30 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež M. a K. Čechových, vstupné 80 Kč. V 17 a 20 hod.

Pátek nad Ohří: Tečka za prázdninami u hostince Hela - soutěže a hry pro malé i velké, od 18 hodin koncert rockové kapely Ruce Nohy - hudba 70. - 80. let. Vstupné dobrovolné. Od 16 hod.

Obec Touchovice: Neformální informační schůzka - obecní úřad ve Hřivicích zve na setkání, kde budou podány informace o průběhu stavby splaškové kanalizace a přípravě připojení domácností. Na schůzce bude přítomen místostarosta Petr Reitinger, který bude informovat o podmínkách připojení domácností a zodpoví případné dotazy. Od 18 hodin na hřišti v Touchovicích.

Přes prsty - vstupné zdarma, občerstvení zajištěno, promítáme na cvičišti - Města a obce čtou - letní promítání filmu. Ve 21 hod.

SOBOTA 5. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Trollové: Světové turné – Animovaný muzikál. Také v neděli. V 10 hod.

Hurá do džungle – Animovaný rodinný film. Také v neděli. Ve 13 hod.

Výstaviště Louny: Voříšek - Soutěž v rámci výstavy o nejhezčího voříška Lounského výstaviště. Od 10 do 13 hod.

Lenešice: Zájezd Ploskovice - Třebívlice - pořádá knihovna Lenešice. Odjezd od nákupního střediska v 8:30 hod.

Rozhledna na Červeňáku: Kapela ZRNÍ (Kladno) + Jakub Čermák - Kultura z vrchu. Předprodej za 250 Kč / na místě 300 Kč, děti do 15 let zdarma. Od 19 hod.

Zámecká zahrada Postoloprty: Zámeckej fest - První ročník Zámeckého festu - hrají: Kočkuzblajs (13.30), Not Perfect (15.00), DCRadio (16.30), Zputnik (18.00), Deviant (19.30), Deaken (21.00). Vstupné 80 Kč. Od 13:30 hod.

Peruc, Stodolní divadlo Za Dubem: Aida Mujačič - Písně slovanského světa mezi Balkánem a Moravou. Od 18 hod.

NEDĚLE 6. ZÁŘÍ

Zámek Pátek: Mše v zámecké kapli - jste zváni! Od 9:30 hod.

Obřadní síň židovského hřbitova Louny: Vernisáž - Zahájení výstavy Osudy židovských rodin na Lounsku - zve Spolek na obnovu židovských památek ve spolupráci s Husovým sborem na Peruci. Od 11 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Loutková pohádka - Letošní turistickou sezónu zakončíme loutkovou pohádkou O Kohoutkovi a slepičce. Vstup zdarma. Od 15 hod.

Kostel sv. Jakuba Většího, Cítoliby: Bacha na Šporcla - Městys Cítoliby ve spolupráci s Děkanstvím Louny zve na koncert - Kompletní provedení Bachových sonát a partit pro sólové housle v podání Pavla Šporcla. Vstupné: 650 Kč. Od 18 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 4. ZÁŘÍ

Kino Podbořany: Jak býti dobrou ženou – Komedie/drama Fr/Belgie. V 19:30 hod.

Music club Bílá Růže Podbořany: Dance party - v pátek otevíráme novou sezónu s Captain Morgan Tiki! Za konzumaci havajské věnce, aneb ještě si protáhneme léto! Za mixem DJ A75. Od 22 hod.

SOBOTA 5. ZÁŘÍ

Lubenec, hřiště: 7. ročník nohejbalového turnaje - všichni jste srdečně zváni, občerstvení pro fanoušky i účastníky turnaje zajištěno. Registrace účastníků od 9 hod.

Vroutek, malé fotbalové hřiště: Dětský den (trochu jinak) - Soutěže a odměny, kouzelník, balónkování, na závěr pěna od hasičů, občerstvení zajištěno. Město Vroutek a kulturní komise srdečně zve děti i dospělé. Od 14 hod.

Kostel Mory: Poutní mše svatá - Slavnostní mši Narození Panny Marie slouží o. Alexandr. V 11 hod.

Kostel Buškovice: Poutní mše - Narození Panny Marie. Slavnostní mše v krásném, ač potřebujícím péči kostele, slouží o. Alexandr Siudzik. Ve 14 hod.

NEDĚLE 6. ZÁŘÍ

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Alexandr. V 9 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Otevřeno pro rozjímání, prohlídku výstav – od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 h. Otvírá kostelnice.

Fara Kryry: Poutní mše svatá. Ve 14 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video