Chomutov na festivalu představil sportovní oddíly pro děti

Soňa Šímová 2020-09-11 07:54:00

CHOMUTOV (soš, tz) — V neděli se areál Kamencového jezera hemžil mladými sportovci. Na děti tu čekal nabitý program Chomutovského festivalu sportu, který město pořádalo již třetím rokem.

„Nápad na festival sportu vznikl ještě v období, než jsem přišel na radnici. Pohyboval jsem se ve sportovním odvětví, proto vím, že sportovní kluby mají těžké dostat děti do oddílů. Rodiče jsou přes týden vytížení a zbude jim tak čas navštívit třeba dva nebo tři kluby, ale určitě ne třicet. Dost často pak děti končí ve sportovním oddílu, který spíše baví rodiče. A to jen proto, že si jiný sport nevyzkoušeli. Proto město pořádá festival, kde si mohou na začátku školního roku všechno obejít, zjistit informace a ušetřit drahocenný čas,” popsal hlavní ideu náměstek primátora David Dinda. 

Areál Kamencového jezera se už loni osvědčil jako ideální místo, proto festival zakotvil právě tady. Letos nechyběly ani novinky jako U–rampa a BMX show nebo lezecká stěna. „Zájem sportovních klubů každoročně vysoký a pokaždé se snaží vymyslet něco nového, aby na svých stanovištích mohly nabídnout co nejatraktivnější prezentaci,” pochvaloval si David Dinda.

Festival sportu nabídl dětem téměř tři desítky sportovních aktivit, které si také mohly vyzkoušet. Jejich rodiče zároveň získali důležité informace o členství v jednotlivých oddílech. Chomutovský festival sportu byl atraktivní nejen pro návštěvníky a zájemce o sportování, ale také pro samotné sportovní kluby, které měly jedinečnou možnost prezentovat svůj sport velkému množství lidí. Své zastoupení na Kamencovém jezeře měly míčové, vodní, bojové ale i jiné sporty, jako je například šerm. Nový byl i doprovodný program obohacený o exhibici mistra České republiky Jana Jílka JF show ve Freestyle BMX.  

Město Chomutov se snaží sportovní aktivity podporovat dlouhodobě. „Minimálně pro mě je tato oblast priorita. Nemyslím tím jen přímou finanční podporu, ke které toto téma často směřuje. My se spíš snažíme jít cestou oprav sportovišť, ať už je to nyní probíhající oprava fotbalového hřiště na poliklinice nebo zázemí softbalového hřiště. Naše pomoc tedy směřuje k investicím do sportovišť, samozřejmě i té finanční podpory oddílů, ale pak také do akcí, jako je tato, která mohla místním představit katalog sportovních oddílů naživo,” uzavřel David Dinda.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video