Přijďte se pobavit a vydražit originální židli

2020-09-12 10:09:00

CHOMUTOV (soš) — Sobota 19. září od 14 hodin bude v atriu Chomutovské knihovny patřit charitativní akci s názvem Židlování.

„Chtěli jsme obnovit interiér kavárny, původně jsme zamýšleli akci, která by nám pomohla vydělat na nákup nových židlí, ale pak přišla korona a my přemýšleli, jak dál. Nakonec jsme podali inzerát, aby nám lidé darovali nejlépe dřevěné židle s tím, že pak vymyslíme, co s nimi. Nakonec jsme je obnovili vlastními silami,“ popsala vznik a vývoj nápadu místopředsedkyně spolku Masopust Martina Řápková. Tímto způsobem dostaly staré židle nový kabát v barvách tyrkysové, šedé a hnědé barvy, které budou reprezentovat nový design Café Atria.

Protože se ovšem židlí sešlo hodně, některé se dostaly k rukám výtvarníků. „Máme zhruba deset židlí, které nám ozdobila například Mirka Beranová, Marie Svobodová nebo Milan Tóth. Další  dvě nebudou zdobené malbou, ale jejich sedáky jsou opletené. Všechny tyto originální skvosty budeme příští sobotu zhruba od 15 hodin v atriu dražit a výtěžek pak poputuje na aktivity spolku Masopust, který pomáhá lidem se zdravotním postižením,“ upřesnila Martina Řápková. V Café Atrium současně probíhá výstava fotografií, jejímž tématem je opět židle. Snímky Daniela Černého, Martina Valiny, Radovan Smokoně, Tomáše Konráda a dalších můžete rovněž zakoupit a přispět tak na dobrou věc. Součástí akce budou také workshopy, během kterých si budete moci zacvičit třeba jógu, děti si zde mohou vyzkoušet práci se dřevem. Pro dobrou náladu budou hrát kapely Tea Jay Ivo a 4. cenová.  


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video