Běh žatecké jedenáctky se blíží! Zázemí najde v bývalém Dreherově pivovaru

2020-09-08 14:23:00

S tříměsíčním zpožděním se hlásí tradiční „Běh žatecké jedenáctky“. Místo června letos proběhne v sobotu 12. září, kdy v půl jedné odpoledne vyběhnout mužské, ženské a smíšené dvojice vstříc již dvanáctému ročníku orientačního běhu po místních hospodách, kde čepují Žateckou 11. Velká část z nich originálně oděná nebo alespoň ve stejných „dresech“.

„Dlouho jsme nevěděli, jestli bude akce finančně podpořena městem, přípravy tedy stály nejen kvůli koronaviru. Když jsme se dozvěděli, že nám město přispěje, pandemie začala odeznívat, nicméně tradiční červnový termín už jsme připravit nestačili. Nakonec nám to nedalo a padlo rozhodnutí, že 12. ročník proběhne v září. Na základě setkání s pořadateli společenských akcí pod hlavičkou Večerního klubu Žatecko jsme stanovili termín 12. září,“ sdělila nám za tým pořadatelů Monika Merdová. 

Kromě posunutého termínu akce letos dozná i další změnu. Po několika ročnících se nebude startovat ze zahrady u Lidového domu, ale z areálu někdejšího Dreherova pivovaru či chcete-li bývalé Fruty, kde v podvečer, zhruba kolem půl šesté, dojde i na vyhlášení vítězů a následně na volnou zábavu s živou punkovou muzikou. „Souvisí to s mým zapojením v aktivitách spolku A dál?. V rámci něho máme s Městem Žatec, majitelem areálu bývalého Dreherova pivovaru, barterovou dohodu o zajištění propagace a komentovaných exkurzí. Kolektivu Běhu žatecké 11 se nápad moc líbil, protože právě v prostředí žateckého chmelařského industriálu má akce své kořeny - první ročníky probíhaly v někdejším rockovém klubu Zkušebna na ulici Volyňských Čechů,“ vysvětluje M. Merdová tuto změnu a pokračuje: „V rámci dohody s městem neplatíme nájem, ale musíme zajistit zázemí, včetně WC. Občerstvení se ujme žatecký Maribar, ve spolupráci se Žateckým pivovarem k tomu zajistí i sezení. Koncert proběhne přímo na exteriérové rampě pivovaru. Vyzkoušíme a uvidíme. Lidový dům z mého pohledu nebyl ideální a Chaloupka byla donedávna zavřená a nebylo jisté, zda bude v září už fungovat.“

Poptávka je po ženách

Podle pořadatelů akce proběhne za každého počasí. Pravidla zůstávají stejná. Každý tým získá na startu mapku s hospodami a kontrolními body. Jak si trasu naplánují, je na nich. Každopádně by to měli zvládnout nejdéle za čtyři hodiny. „Abychom běh zrušili, musel by být celodenní strašný liják. Takovéhle rozhodnutí by ale padlo dle situace nejdříve v sobotu 12. září ráno. Kromě vlastního závodu je nedílnou součástí akce i živá muzika ve večerních hodinách. Protože máme letos o něco větší rozpočet, mohli jsme si dovolit pozvat zas o něco zvučnější jména. V tom bychom rádi v dalších letech pokračovali a doufáme, že si na koncert najdou cestu i ti, které účast v závodu neláká. Punkovému ladění jsme ale věrní,“ dodává Monika Merdová s úsměvem. Od 17.30 tak postupně zahrají kapely P.U.M, Stamp Out Systém, Knedlofil a Nšoči.

Zájemci o zdolání Běhu žatecké jedenáctky se mohou tradičně hlásit přes webové stránky akce – behzatecke11.cz. Registrace běží již od 1. srpna. Strop je 60 týmů, minulou středu čítala startovka 37 dvojic, takže další místa jsou ještě volná. Kdo se nestihne včas zaregistrovat, může to zkusit přímo na místě v den závodu, často se totiž stává, že část dopředu přihlášených dvojic nakonec nedorazí. „Kapacita určitě ještě je, uvítali bychom hlavně ženské a smíšené týmy. Je třeba poslat nám přihlášku předem na info@behzatecke11.cz se jménem týmu a jmény obou členů. Obratem zašleme potvrzení a informace ohledně závodu. Na startu pak probíhá standardní prezence soutěžících spojená s platbou zápisného padesát korun na osobu,“ dodává ještě M. Merdová.

Vloni se z celkového vítězství radoval tým, který tvořili zakladatelé akce Luděk Chomát a Jiří Merda. Ti zvládli uběhnout zhruba 12 kilometrů, vypít každý 8 velkých piv a splnit 3 záludné úkoly na kontrolních bodech za 1 hodinu 59 minut a 8 sekund. Poběží i letos, tak uvidíme, zda se jim podaří prvenství obhájit.   

Fotogalerie z loňského ročníku ZDE

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video