AKTUALIZACE: Pozitivně testovaného hlásí lounské Gymnázium a škola v Černčicích

Lucie Steklá 2020-09-11 08:21:00

Onemocnění koronaviru ovlivnilo začátek školního roku na lounském gymnáziu a také na Základní a mateřské škole v Černčicích. Jeden gymnazista má pozitivní test na Covid, třída a další tři studenti z jiné třídy jsou v karanténě od úterý tohoto týdne. V závěru pracovního týdne oznámila nakaženého provozního zaměstnance škola v Černčicích.

,,Vážení rodiče, zákonní zástupci, milí žáci,  musím Vás informovat, že v naší škole se u jednoho provozního zaměstnance potvrdila nákaza nemocí Covid-19. Jeden pedagogický pracovník byl preventivně poslán do karantény," vysvětlil ředitel školy Jan Krtička. Podle jeho slov nepřicházel tento zaměstnanec do kontaktu s dětmi. ,,Situace byla včas vyhodnocena a zaměstnanec byl poslán neprodleně domů a kontaktoval svého ošetřujícího lékaře," dodal ředitel. Žádná další opatření Krajská hygienická stanice nenařídila a škola zůstává v provozu!

Vedení školy současné prosí o respektování mimořádných nařízení Ministerstva zdravotnictví ČR. Děti s sebou mají mít alespoň dvě roušky na dopoledne a jednu na odpoledne (roušky žák odkládá do svého uzavíratelného obalu). ,,Dbejte, prosím, také pokynů všech zaměstnanců ZŠ a MŠ Černčice. Sledujte naše internetové stránky a facebookový profil školy.  V případě potřeby kontaktujte vedení školy," uzavřel J. Krtička. 


,,Vážení žáci, rodiče, kolegyně a kolegové,  onemocnění Covid-19 bohužel aktivně vstoupilo do života i naší školy, a tak jsme nuceni reagovat ně opatřeními nařízenými Krajskou hygienickou stanicí Ústeckého kraje, Pracovištěm Louny," informoval v úterý 8. září na webu školy ředitel Daniel Syrovátko.

Podle jeho vyjádření bylo vedení školy v úterý 8. září informováno pozitivním výsledku testu jednoho ze studentů třídy 4.A4. Dle pokynů hygieniků byla všem žákům uvedené třídy 4.A4 a třem žákům ze třídy 8.A8 nařízena domácí karanténa. Ta bude trvat do 14. září. ,,Po dobu nařízené karantény bude výuka dotčených žáků probíhat distanční formou. Ostatní provoz školy zůstává bez omezení," vysvětlil ředitel s tím, že používání ochranných roušek ve škole nebylo nařízeno. Všechny osoby ve škole však vedení žádá o důsledné dodržování hygienických a zdravotních zásad v prostorách školy a sledování pokynů hygienické stanice, která informuje jednotlivé občany při trasování Covid-19.  

,,Nemáme v tuto chvíli žádné informace o tom, že by byl pozitivně testován kdokoliv další z naší školy," uzavřel D. Syrovátko. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video