Testy prokázaly koronavirus u zaměstnankyně úřadu práce v Lounech

Lucie Steklá 2020-09-15 09:16:17

Louny (lus) Pozitivní test na koronavirus byl začátkem týdne potvrzen u jedné zaměstnankyně na kontaktním pracovišti Úřadu práce ČR v Lounech. Úřad přijal okamžitě veškerá opatření, aby zajistil ochranu zdraví veřejnosti i ostatních zaměstnanců.

 ,,Včetně rozdělení zaměstnanců na dva týmy, které se navzájem nepotkávají a poskytují klientům veškeré standardní služby. Kromě výše uvedených možností se mohou lidé obracet na zaměstnance tohoto kontaktního pracoviště úřadu práce prostřednictvím telefonu,“ sdělila Kateřina Beránková, tisková mluvčí Úřadu práce. Eventuálně se lidé mohou obracet na zaměstnance Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Žatci a v Podbořanech, kde jdou připraveni kolegům pomoci.

ÚP ČR postupuje v rámci celé ČR v souladu se stanovenými bezpečnostními opatřeními. V případě, že se objeví u některého ze zaměstnanců pozitivní text na COVID-19, okamžitě přijímá odpovídající kroky, které zamezí styku dotyčného zaměstnance s ostatními kolegy a samozřejmě s veřejností. A zároveň nijak neomezí chod pracoviště.

ÚP ČR v rámci celé ČR, tedy i v Lounech, nadále upřednostňuje elektronickou komunikaci.

Lidé mohou i nadále komunikovat s Úřadem práce ČR elektronicky.  Osobní návštěva kontaktního pracoviště ÚP ČR není vždy nutná. S ohledem na současnou epidemickou situaci doporučuje úřad klientům, aby zasílali své dokumenty například prostřednictvím datové schránky. V rámci vstřícného proklientského přístupu nabízí ÚP ČR možnost vyplnění  žádostí o některou z nepojistných sociálních dávek, zprostředkování o zaměstnání nebo třeba podporu v nezaměstnanosti z pohodlí domova. Formuláře, včetně jejich vyplněných vzorů, jsou k dispozici na https://www.mpsv.cz/web/cz/formulare. 

Žádosti je možné podávat elektronicky (datovou schránkou nebo emailem  se zaručeným elektronickým podpisem), prostřednictvím pošty (s vlastnoručním  podpisem) nebo je odevzdat během úředních hodin, a za dodržení bezpečnostních opatření, na podatelně příslušného kontaktního pracoviště ÚP ČR. „Apelujeme tímto na klienty, aby skutečně zvážili, jestli je nutné chodit na Úřad práce ČR osobně. Zřízení datové schránky je zdarma a pokud ji člověk využívá, nejen, že ochrání své zdraví, ale také ušetří čas strávený čekáním ve frontě,“ upozorňuje Viktor Najmon, pověřený zastupováním generálního ředitele ÚP ČR. 

Žádosti je možné zasílat i prostřednictvím emailu bez zaručeného  elektronického podpisu. Pokud klient zvolí tuto cestu, je nutné takové podání písemně nebo ústně potvrdit, a to do 5 dnů od odeslání e-mailu. Důvodem je nutnost ověření totožnosti pisatele.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video