Vernisáž na piazzettě odstartuje výstavu Kamil Linhart: 100 let

Redakce 2020-09-17 15:28:34

Louny (ms) Galerie města Loun si připomene výročí 100 let od narození významného českého výtvarníka a lounského rodáka Kamila Linharta (8. 1. 1920 – 19. 6. 2006) retrospektivní výstavou jeho prací. Unikátem je, že všechna díla bez výjimky jsou zapůjčena soukromými majiteli. Autory koncepce výstavy jsou Vladimír Drápal a Bořek Zasadil.


Vernisáž výstavy Kamil Linhart 100 let se uskuteční dnes od 18 hodin. Zahájení proběhne na piazzettě Vrchlického divadla, výstavu si návštěvníci budou následně moci prohlédnout v prostorách Galerie města Loun až do 18. prosince letošního roku. 

Galerie města Loun zítra zahájí „novou sezonu“ po pauze vynucené opatřeními v souvislosti s epidemií koronaviru jedinečnou výstavou. „Kamil Linhart je vedle Zdeňka Sýkory či Vladislava Mirvalda dalším z titánů, které nejen českému výtvarnému umění přineslo město Louny,“ řekl jeden kurátorů výstavy Vladimír Drápal. 

„Dílo Kamila Linharta nebývá často veřejně k vidění a už vůbec ne takto pohromadě,“ připomněl druhý z autorů koncepce výstavy Bořek Zasadil. „Chci poděkovat všem, kteří pro účely této expozice zapůjčili svá soukromá díla, bez nich bychom to nezvládli,“ dodal. Výstava vznikla ve spolupráci s Galerií Emila Juliše v Černčicích. 

 Foto: Vladimír Drápal, jeden z kurátorů výstavy Kamil Linhart: 100 let, při věšení obrazů. Foto: archiv GAMLu 


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video