Krizová linka pro seniory

Redakce 2020-10-04 10:34:00

REGION (r) — Krizovou linku pro seniory minulý pátek znovu spustil Ústecký kraj v souvislosti s aktuální situací kolem pandemie koronaviru. Na telefonním čísle 475 657 691 jsou denně od 8 do 18 hodin, včetně víkendů a svátků, k dispozici pracovníci Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje, kteří seniorům poradí se zásadními otázkami týkajícími se pandemie koronaviru.

Ústecký kraj zároveň apeluje na rozvoj sousedské výpomoci, která funguje na komunitních principech v městech a obcích, a je v tomto období nejefektivnější pomocí obyvatelům na území našeho kraje. Tam, kde to není možné, je k dispozici Krajské koordinační centrum dobrovolnické pomoci, které sbírá všechny formy nabídek a poptávek.

„Nechceme nic podcenit. Z naší jarní zkušenosti víme, že včasná příprava, srozumitelná komunikace a příprava preventivních opatření je to nejlepší, co můžeme v této chvíli dělat. Jako první krok jsem se rozhodl spustit informační linku pro seniory. Ta má sloužit především pro ty, kteří nemají internet, chtějí se informovat nebo potřebují psychickou či jinou formu pomoci,“ uvedl v této souvislosti první náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika.

Ten se také telefonicky spojil s ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem.

Projednali spolu aktuální situaci ohledně cestování do Německa. Ministr Petříček ujistil, že je i v zájmu německé strany, aby pendleři dojíždějící za prací zatím nebyli nijak omezováni ve výkonu svého povolání. Bude také docházet k pravidelné přeshraniční výměně informací o aktuálním vývoji nákazy.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video