Lounům se v divizi nedaří, ze čtyř utkání v řadě nemají ani bod

Lucie Steklá 2020-09-30 13:53:09

Nadějně vypadal rozjezd divizních Loun v nové fotbalové sezoně. Po remíze v Českém Brodu a domácí výhře nad Ostrovem se zdálo, že má tým do sezony našlápnuto dobře. Vývoj dalších utkání je ale úplným opakem a trenér Loun Zdeněk Kudela vůči hráčům nešetří kritikou. Velice negativně hodnotil zvláště dvě poslední utkání, kdy Louny prohrály doma se Slaným a ve Štětí.

Pokud po úvodních utkáních mohl trenér svůj kádr chválit, nyní tomu tak není. 

,,Z utkání jsem měl obavu, protože chyběli tři hráči ze základní sestavy a několik dalších mělo poměrně velké tréninkové manko. Proto poprvé po dvou trénincích šel do základu nový hráč Attila Kányai, kterého jsme získali z Teplic, a také na dalších místech v sestavě muselo dojít k přesunů,“ řekl po prvním mistrovském utkání trenér A týmu Zdeněk Kudela.  Ovšem výkon mužstva to nepoznamenalo, všichni hráči odvedli výkony na hranici svých možností, splnili téměř všechny taktické pokyny a vůbec odehráli moc dobré mistrovské utkání na půdě horkého divizního favorita. Druhé kolo, první domácí utkání, se podle slov trenéra většinou odehrálo v nadprůměrném výkonu celé mužstvo. Po prvním poločase, který byl ze strany Loun nervózní, vstoupili domácí do druhého lépe a zvítězili 5:2. Na Meteoru sehrály Louny ve třetím kole vyrovnané utkání. V jeho úvodních 25-ti minutách se však nedokázaly vyvarovat dvou individuálních chyb, po který nás domácí celek potrestal. ,,Ano, prohráli jsme naprosto vyrovnané střetnutí vlastními chybami. Ovšem jeho průběh byl jednoznačně ovlivněn naprosto tendenčním rozhodováním sudích," hodnotil tehdy prohru 3:2 Z. Kudela. 

Bez bodu Louny přijely také v Chomutova, ale i tam utkání ovlivnilo rozhodování rozhodčích. ,,Ohrožovali jsme domácí poměrně častou střelbou, ale často nepřipravenou a někdy i zbrklou. Domácí šli do vedení z penalty, kdy se po kontaktu s Lukešem přehnaně zřítil dvoumetrový Boček a rozhodčí se zpožděním odpískal faul. Poprvé jsem ve své bohaté fotbalové kariéře viděl své hráče z bezmoci po střetnutí brečet! " řekl trenér. 

Body chtěly Louny uhrát v domácím utkání proti Slanému, ovšem toto utkání se jim nepovedlo a v důležitém utkání propadly. ,,Ve velmi důležitém utkání jsme jako tým propadli,“ zhodnotil divizní utkání trenér Loun Zdeněk Kudela. Podle jeho slov byli hráči málo důrazní a Slaný nedokázali trvaleji přehrávat. Nadále kostrbatě a nepřesně, což bylo patrno hlavně tehdy, když se dostali do vápna hostů a Lesniak s Ferim po neustálém posouvání míče nedokázali ani vystřelit. Zkvalitnění  hry nepřinesla ani střídání. Výkon v tomto zápase se Slaným byl opravdu špatný. 

A ve výkonu z minulého týdne proti Slanému, tedy ve velice špatných individuálních výkonech a z toho vyplývajícím špatném týmovém výkonu, lounští fotbalisté pokračovali i v sobotu 26. září na půdě Štětí.

Do sestavy se vrátil po svalovém zranění Vávra a po nemoci Zícha, pro zranění chyběli Feri, Gajecký a Dvořák, Sulovský plnil pracovní povinnosti.

,,Opět jsem byl proto nucen postavit sestavu s výraznými změnami, ale velká hráčská fluktuace nás provází od začátku sezony. Výše uvedené však není výmluvou pro to, co jsme opět předvedli na hřišti. Na dosti podmáčeném terénu a za stálého deště jsme předvedli bojácný, nezodpovědný výkon. Nesmyslně jsme se zbavovali míče, který jsme měli v držení. Hráči volili alibistické přihrávky do zavřených prostorů, zpět brankáři Pokornému nebo míč neadresně nakopávali vpřed. U těch alibistických přihrávek brankáři se musím zastavit. Brankář Pokorný nastoupil do utkání se sebezapřením, v utkání se Slaným si natáhl tříselný úpon nad pravým stehnem. Přestože byli hráči před zápasem opakovaně upozorňováni na brankářův problém a poučeni, že Pokorný pro zranění nemůže s jistotou vykopávat pravou nohou, během úvodních 20-ti minut mu opakovaně naši obránci přihrávali ,,malé dom“, navíc do tlaku pod domácím útočníkem,“ hodnotil utkání trenér Loun Zdeněk Kudela. 

Přitom domácí celek měl do zápasu s Louny na svém kontě nula bodů!!!! Jaký však byl rozdíl ve výkonech mezi oběma mužstvy. Zatímco domácí byli v neustálém pohybu, během celého zápasu vždy do vápna hostů sprintovali ve čtyřech, pěti hráčích, lounští fotbalisté byli naprostým opakem. 

,,Všechny čtyři branky jsme obdrželi po strašně hloupých, neuvěřitelných individuálních chybách Schwendta, Trupa s Vokurkou, Lukeše a Fiřta,“ řekl trenér. 

Už ve třech zápasech Louny nedokázaly vstřelit gól. ,,Ano, hra našich současných útočníků není vůbec dobrá, ale nikdo z hráčů na dalších postech jim vůbec nepomůže. Ze stran nejde do pokutového území soupeře jediný přesný centr nebo přihrávka. Vše vždy končí na kopačkách protivníka. Bojácná naivní hra bez důrazu, týmovosti, bojovnosti a chuti sprintovat a ,,porvat“ se se soupeřem stála za krutou porážkou 4:0,“ uzavřel nepovedené utkání Loun ve Štětí Z. Kudela. 

SK Štětí – FK SEKO Louny 4:0 (2 :0)

Sestava: Pokorný – Kafka, Vokurka, Vávra (64. Minařík), Fiřt – Lukeš (81. Zerner), Kányai, Zícha, Trup – Schwendt (46. Popovič) – Lesniak 

ŽK: 90. Trup


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video