Napsali jste nám: Sbor CARMEN na soustředění

Redakce 2020-10-01 10:31:00

Už tradičně, jako každý začátek školního roku, odjel dětský pěvecký sbor CARMEN ze ZUŠ Louny na soustředění do Poustek u Žihle.

Od pátečního rána do nedělního oběda 18. – 20. 9. se sbor věnoval především nácviku písní, které připravoval na blížící se koncerty. Například na slavnostní koncert 3. 10. ve Vrchlického divadle k 95. narozeninám skladatele a hudebního vědce, cítolibského rodáka Zdeňka Šestáka. Během soustředění zněly už také adventní a vánoční písně nebo Missa Brevis Jiřího Pavlici, kterou Carmen bude zpívat spolu s dalšími smíšenými sbory a orchestrem v Lounech 11.12. 

Kromě samotné přípravy na pěvecká vystoupení dětí se všichni náramně bavili. Během soustředění probíhaly různé soutěže a hry, při kterých se děti vzájemně více poznávaly. Někteří byli na soustředění poprvé, jiní už patřili mezi zkušené účastníky. Vrcholem soustředění byl večer plný scének a hudebních vystoupení, které si děti samy připravily. V závěru soustředění na všechny čekaly drobné odměny za jejich třídenní snažení. 

CARMEN je hlavním koncertním sborem ZUŠ Louny. Zpívají v něm ti nejšikovnější žáci ve věku 9 – 19 let. Převážně zároveň navštěvují hru na některý hudební nástroj nebo se věnují sólovému zpěvu. Sbor vede Kateřina Štolová a Renata Zázvorková, na klavír doprovází Jitka Sedláčková. 

Kateřina Štolová, sbormistryně 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video