Na přesun hřiště město Postoloprty získalo šedesát milionů

Lucie Steklá 2020-10-01 15:37:00

Zázemí fotbalistů v Postoloprtech musí ustoupit stavbě dálnice D7, nové by mělo být vybudováno do dvou let.

Postoloprty (lus) Nefalšovanou radost neskrýval v minulých dnech starosta Postoloprt Zdeněk Pištora, když na sociální síti oznamoval ,,máme 60 milionů!“. 

Jedná se o finanční prostředky, které město obdrželo na vybudování nového fotbalového stadionu. Současné zázemí fotbalistů musí ustoupit plánovanému rozšíření R7 na dálnici D7 v rámci posledního úseku, tedy zkapacitnění obchvatu Postoloprt, jehož stavba má začít v roce 2025. ,,Téměř neřešitelný úkol se stal skutečností! Mohu vám hrdě oznámit, že máme k dispozici celou částku na vybudování nového fotbalového stadionu,“ řekl starosta Postoloprt.

Peníze město obdrželo po letech vyjednávání a desítkách žádostí. Současná legislativa bohužel neumožňuje požadovat po státu nahrazení areálu, který stát městu vezme z důvodu státního zájmu. ,,Pokud jsme chtěli areál zachovat, museli jsme se postarat sami. Po desítkách jednání a všech možných úrovních, včetně ministerstva dopravy, školství a pro místní rozvoj, jsme uspěli. K dispozici celých šedesát milionů, které jsou potřeba dle vypracované projektové dokumentace k výstavbě nového areálu fotbalového klubu v Postoloprtech!“ uvedl Z. Pištora. Podle jeho slov by se s přesunem hřiště mělo začít ještě letos. Vyjednávání peněz pro Postoloprty vedl také poslanec za okres Louny Pavel Růžička, bývalý radní města. „Stála za tím řada jednání na ministerstvech i jinde,“ potvrdil.

Hřiště se posune zhruba o třicet metrů směrem od budoucí dálnice Praha - Chomutov do lesnaté stráně. Během stavby vznikne nové zázemí pro fotbalisty i tribuna pro diváky (na snímku návrh tribuny). Stavební povolení a dokumentace k výběrovému řízení má město hotové. Vypsání výběrového řízení budou schvalovat postoloprtští radní. ,,Čeká nás ještě spousta práce, ale nyní již věřím, že sto let postoloprtského fotbalu v roce 2022 oslavíme v novém,“ dodal Z. Pištora.

Stát kvůli legislativě nemohl podle starosty poslat peníze městu přímo. Do rozpočtu Postoloprt se tak dostanou přes Ústecký kraj, který se stane poskytovatelem dotace, o jejímž uvolnění rozhodli zastupitelé kraje.

Současné budovy u hřiště zůstanou stát. Až bude Ředitelství silnic a dálnic novou čtyřproudovou komunikaci u Postoloprt stavět, vykoupí je a zdemoluje. Pětikilometrový úsek dálnice D7 by se měl u Postoloprt stavět podle současných plánů v letech 2025 až 2027. Z celé dálnice D7 se jedná o nejdražší a nejkomplikovanější úsek, stavět se bude jako poslední.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video