Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-10-02 11:04:00

Jablečný farmářský trh, speciální prohlídky na zámku, Medovinobraní, Drakiáda, koncerty, výstavy, výlety - první říjnový víkend nejen ve znamení voleb, ale i kulturních akcí.

ŽATECKO

PÁTEK 2. ŘÍJNA

Digitální kino Žatec: Princezna zakletá v čase – Dobrodružný rodinný film. V 17:30 hod.

Noví mutanti – Fantasy. Ve 20 hod.

Muzeum Žatec: Volyňští Češi po roce 1945 v Žatci - Výstava je připravena ve spolupráci se Sdružením Čechů z Volyně Chomutov a Československou obcí legionářskou Žatec a ukáže předměty používané v rodinách volyňských Čechů J. Fialy, J. Báči, D. Manové ad. Hlavní budova. Otevřeno úterý - pátek 9-17 hod, sobota, neděle 13-17 hod.

Sociální centrum pro rodinu Žatec: Myslíme na děti - edukační setkání pro tátu a mámu. V 16 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Stand UP Factory - Komik, který neexistuje. Jiří Charvát v Žatci. Vstupné 200 Kč, v případě zrušení akce bude vracena cena vstupenky ponížená o poplatek spol. Goout. V 19 hod.

Chaloupka Slavoj Žatec: Ogee na Chaloupce - Koncert žateckých kapel Ogee a Red Hot Čili Pampers. Vstup 60 Kč. Od 19 hod.

SOBOTA 3. ŘÍJNA

Nerudovo náměstí Žatec: Den architektury - Pěškobusem III. Prázdné domy na vlastní nohy! S Monikou Merdovou a Evou Sladkou potřetí za tajemstvím prázdných domů v Žatci.  Sraz na Nerudově nám. ve 14 hod.

Stará papírna Žatec: Co skrývá něžná krása květin aneb Podmínky pěstování řezaných květin v 21. století -Putovní výstavu připravila nezisková organizace Ekumenická akademie Praha jako součást projektu Fair Flowers – květiny pro lidská práva. Zdarma. Od 13 do 17 hod.

Tuchořice: Rybářský kroužek - první schůzka u rybníka v Tuchořicích. Pro děti od 6 do 15 let - zve MO ČRS Žatec. Od 10 hod.

Čeradice: Čeradická Drakiáda - na místním fotbalovém hřišti, budeme pouštět draky, opékat buřty. V 17 hodin Divadlo Rozmarýnek zahraje pohádku Očkonocík. V případě nepřízně počasí bude pouze pohádka. Drakiáda od 15 hod.

Městské divadlo Žatec: Vlasta Redl s kapelou - Nestor české hudební scény opět přijede do Žatce zahrát se svou kapelou „Naše nová kapela“, Vlasta Redl se Žatci rozhodně nevyhýbá. Vstupné 350 Kč. V 19 hod.

NEDĚLE 4. ŘÍJNA

Kino Žatec: Křupaví mazlíčci – Animovaný film. V 15 hod.

Bábovky – Komedie. V 17:30 hod.

After: Přiznání – Romantický film. Ve 20 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 2. ŘÍJNA

Kino Svět Louny: Ženská pomsta - Komedie. Také v sobotu a neděli. V 17:30 hod.

Bábovky – Komedie na motivy bestselleru Radky Třeštíkové. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Princezna zakletá v čase - Fantasy pohádka. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

After: Přiznání – Pokračování romantického drama. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: Šarlatán – Strhující životopisné drama, v hlavní roli Ivan Trojan. Vstupné 80 Kč. V 19 hod.

SOBOTA 3. ŘÍJNA

Kino Svět Louny: Trollové: Světové turné - Animovaná nálož dobré nálady. Také v neděli. V 10 hod.

Pinocchio – Premiéra ČR, rodinný dobrodružný film. Také v neděli. Ve 13 hod.

Oblastní muzeum Louny: Autobusem po kostelech - Přesunutý zájezd (dříve součástí Noci kostelů) provází J. Havrlant ve spolupráci s Městským informačním centrem a lounskou farností. Trasa: Postoloprty – Bitozeves – Nehasice – Minice – Velemyšleves – Havraň – Blažim – Výškov. Zájemci se hlaste předem na MIC, svačinu a turistickou obuv s sebou, odjezd z Komenského nám. Ve 12:30 hod.

Vrchlického divadlo Louny: Koncert k 95. narozeninám Zdeňka Šestáka - Řada hudebních hostů přichází popřát k narozeninám Zdeňku Šestákovi, hudebnímu skladateli, vědci, propagátorovi cítolibské skladatelské školy 18. století. Vstupné 95 Kč. Od 16 hod.

Zahradní restaurace Černý kůň Louny: 3P – poslední letošní koncert. Pan Demos a Paralet, židlí máme dost, zatopíme, na rožni upečeme kolena. Vstupné do klobouku. Od 18 hod.

Zámek Pátek: Medovinobraní - Šerm - SHŠ Okořská garda, hadí mág - Cave, dobová hudba - skupina Ergo, katovna, kovárna, ochutnávky medoviny, medové pivo, lounské pivo, pochoutky na grilu, malé tržiště. Vstupné 100 Kč. Od 12 hod. (Na zámku je k vidění výstava Šaty z obrazů - Jana Kohoutová, Daniela Soukupová).

Galerie U Plazíka Peruc: Jan Polanský: Šaháš do tmy - na výstavě představí fotograf své černobílé snímky. Otevřeno do 1. 11. o víkendech od 10 do 17 hod.

Tvrz Divice: Lenka Nová – Dopisy. Lenka Nová zazpívá v doprovodu Petra Maláska - piano a Josefa Štěpánka – kytara. Koncert je součástí podzimního turné a v Divicích se koná v Barokním maštali. Od 18 hod. (Od 15 hodin si budete moci užít jedinečnou atmosféru podzimní tvrze, Panské zahrady a užít si naše komentované procházky po tvrzi, které jsme pro vaši velkou oblibu exkluzivně pro tento den opět zařadili do programu).

Kino Peruc: Princ Krasoň - Animovaný film. V 15:30 hod.

NEDĚLE 4. ŘÍJNA

Zámek Nový Hrad Jimlín: Výstava „ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY NA DOSAH – OSUDY 22 KORUNOVANÝCH PANOVNÍKŮ“. Výstava bez průvodce, projdete ji vlastním tempem. Do 11. října. O víkendu 10 - 16 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 2. ŘÍJNA

Náměstí Podbořany: Tradiční páteční trhy. Od 7 hod.

SOBOTA 3. ŘÍJNA

Zámek Krásný Dvůr, nádvoří: Jablečný farmářský trh - Farmářský trh zaměřený na mošty, cidery, jablečné sladkosti, ale také drobnosti a dárky s podzimní tématikou. V zámku dětské prohlídky s hrabětem Evženem Karlem nebo komtesou Augustou a speciální prohlídky Hraběcí stolování. Od 10 do 16 hod.

NEDĚLE 4. ŘÍJNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Alexandr. V 9 hod.

Hřiště TJ Blatno: Drakiáda - Zve Alternativa Blatno Malměřice, soutěž o nej draka, občerstvení zajištěno. Zavítá mezi nás i Libuše Chytrá s malováním na obličej, dorazit můžete i dříve, bude pro vás nachystána už po 14. hodině. Drakiáda od 15 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video