PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME! Výsledky voleb

Tomáš Skřipský 2020-10-03 15:29:00

REGION (r) – Hodinu po uzavření volebních místností jsou v krajských volbách zpracovány volební hlasy ze zhruba tří procent okrsků, konkrétně 32 z 1 046. Podle průběžných výsledků přesvědčivě vede hnutí ANO 2011 s 28 procenty hlasů. Následují Piráti (11 procent) a ODS s SPD (obě 10 procent). Pětiprocentní hranici, nutnou pro zvolení do 55členného zastupitelstva, podle dosavadního sčítání překročili ještě Starostové a nezávislí, KSČM a Koalice UFO, ProMOST. Účast ve volbách byla v Ústeckém kraji nižší, než ve zbytku republiky, necelých 20 procent.

Aktualizace: Dvě hodiny po uzavření volebních místností jsou v krajských volbách zpracovány volební hlasy bezmála z poloviny okrsků. Podle průběžných výsledků stále vede hnutí ANO 2011, ale jeho zisk s postupujícím sčítáním klesl z 28 na necelých 27 procent hlasů. Na druhé místo se vyšvihla ODS (12 procent), následována Piráty (10 procent). V těsném závěsu se drží SPD a Starostové a nezávislí (oba subjekty mají přes 9 procent dosud sečtených hlasů). Pětiprocentní hranici, nutnou pro zvolení do 55členného zastupitelstva, podle dosavadního sčítání překročily KSČM, Koalice UFO, ProMOST a nově i koalice JsmePRO, LES, SNKED, Zelení, TOP09. Účast ve volbách se po zpřesnění výsledků zvýšila na 29 procent, což je asi o 10 procent méně, než ve zbytku ČR.


V kraji vyhrálo ANO před ODS, STAN a Piráty

REGION (r) – Jasným vítězem voleb do Zastupitelstva Ústeckého kraje je hnutí ANO 2011, které získalo 25,88 % odevzdaných hlasů. Na druhém místě skončila ODS, jíž voliči dali 12,37 % hlasů. Třetí příčku obsadili Starostové a nezávislí s 11,17 % a čtvrtým volebním subjektem, kterému se o několik setin podařilo překonat desetiprocentní hranici voličské přízně, se stali Piráti se ziskem 10,09 % hlasů.

Pětiprocentní limit, nutný pro zvolení do 55členného zastupitelstva, překonaly ještě SPD (8,94 %), koalice JsmePRO, LES, SNKED, Zelení, TOP09 (6,11 %) a koalice UFO, ProMOST (5,97 %). Mezi posledními se do krajského zastupitelstva dostala doposud vládnoucí KSČM (6,26 %). Další člen současné vládnoucí koalice, ČSSD, ve volbách zcela propadla, když jí dalo hlas jen něco málo přes tři procenta voličů. Neuspěla ani Trikolóra, která rovněž získala tři procenta hlasů. Účast ve volbách byla 31,30 % oprávněných voličů. Pramen: Český statistický úřad

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video