Vyšla Čítanka (nejen) pro volyňské Čechy

Alla Želinská 2020-10-08 10:20:00

Nově vydaná ČÍTANKA (NEJEN) PRO VOLYŇSKÉ ČECHY, kterou její autorka a editorka, předsedkyní Sdružení Čechů z Volyně a jejich přátel Dagmar Martinkova přivezla na konci září u příležitosti své přednášky do Kryr, je k dostání v tamní knihovně. Poputuje také do knihoven v Žatci a Podbořanech. Pořídit se dá rovněž v sídle SČVP v Žatci.

„Čítanka je v Kryrech v knihovně jak na zapůjčení, tak i několik výtisků na prodej. Publikace má 340 stran a prodává se za 280 Kč. Výtěžek z prodeje putuje zpět do Sdružení Čechů z Volyně a bude se z něj financovat další badatelská a publikační činnost. Když si knihu koupíte, současně podpoříte i činnost spolku,“ uvedla Dagmar Martinková.

Kniha bude k zapůjčení rovněž v Žatci a v Podbořanech v knihovně, o čemž se jedná. Novou Čítanku si zájemci mohou pořídit také v Žatci na sekretariátě SČVP a Svazu Bojovníků v ulici Lva Tolstého. „Dále jednáme s městem, že by kniha mohla být v Informačním centru,“ dodala D. Martinková. Nejlépe se dá objednat na emailu: ekonom.scvp@seznam.cz.

Čítanka je dvojjazyčná, českým i ukrajinským čtenářům přiblíží dějiny volyňských Čechů, střípky z jejich života, osobní zážitky, zážitky z války. Je velmi hezky zpracovaná, jednoduše, přehledně a lákavě. Knížka je přitažlivá i pro mladší ročníky, díky autentickým, kouzelným ilustracím, a o to také šlo - představit život Volyňáků jejich potomkům. 

Čítanku autorka pokřtila 18. 9. v Bohdalicích, kde chodila do školy a později učila ZDE

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video