Sociální služby Chomutov získaly nové auto na rozvoz obědů

Soňa Šímová 2020-10-08 14:32:52

CHOMUTOV (soš) — Ani v době koronavirové krize není firmám a obcím na Chomutovsku lhostejný osud seniorů a hendikepovaných. Díky jejich příspěvku se podařilo vybrat na další auto, které nejen v nelehké době rozváží obědy.

„Každý člověk se jednou dostane do seniorského věku nebo se mu může přihodit situace, kdy kvůli hendikepu nebude mít možnost uvařit si teplé jídlo či si na něj zajít. Proto je tato služba důležitá a jsem rád, že můžeme alespoň touto cestou pomoci,“ říká majitel reklamní agentury Jaromír Pour, který pomohl zajistit vše potřebné už popáté. Letos se na financování dvoumístné Dacie v ceně kolem tří set tisíc korun podílelo celkem 15 subjektů. „Covidová situace se do toho samozřejmě promítla, protože některé firmy, které byly rozhodnuté přispět se nakonec rozhodly, že počkají na příště. Bylo to tedy komplikovanější, ale podařilo se,“ popsal Jaromír Pour.

Mezi přispěvateli nechybělo ani město Chomutov. „Považujeme tuto službu za důležitou, proto jsme přispěli. Ekonomická a společenská situace se samozřejmě odráží i v této věci. Vidím to ve dvou rovinách, nejde jen o finance ale i o vyjádření solidarity. Tato služba je v době pandemie o to důležitější právě proto, aby senioři nemuseli příliš vycházet a přitom mít teplé jídlo,“ řekl chomutovský náměstek primátora Milan Märc.  

Na auto přispěla i obec Spořice. „Přispíváme na různé projekty, které nám připadají důležité. Naposledy jsme věnovali peníze Klokánku, nyní opět na auto. Nás to nezatíží a pomůže to,“ řekl starosta obce Spořice Roman Brand. 

Rozvozová služba, ke které vozidlo slouží, je určena pro seniory a postižené občany města Chomutova. Celkem tři auta denně odvezou kolem dvou set obědů. Kromě nich si mohou senioři a hendikepovaní objednat také další úkony pečovatelské služby v Domově s pečovatelskou službou Merkur u vedoucí pečovatelky nebo u pracovníků pečovatelské služby. „Rozvážíme výhradně obědy a to 365 dní v roce včetně svátků. Ceny jsou na našich webových stránkách. Úkony pečovatelské služby provozujeme též celoročně od 7 do 18 hodin, od nového roku to bude až do 21 hodin,“ upřesnila ředitelka Sociálních služeb Chomutov Alena Tölgová. 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video