Schod, Plavčík nebo Premium? Místní se pustili do degustace žateckých piv

Hedvika Mašková 2020-10-09 15:35:00

Jak chutná žatecké pivo místním? Na tuto otázku by rád znal odpověď Žatecký pivovar, a proto se rozhodl zorganizovat degustace piv pro občany.

,,Chtěli jsme najít neoficiální formu, při které by se v určitých intervalech scházela část lidí ze Žatce. Rádi bychom získali zpětnou vazbu nejen v rámci našich vnitřních degustací, při nichž degustují lidé z pivovaru, jako obchodní zástupci, sládek nebo vedení společnosti, ale také lidé, kteří v Žatci a jeho okolí žijí a pivo pijí. Ti, kteří mohou říci něco k pivu, ale také k tomu, co se o něm v našem městě říká,“ vysvětlil důvody pořádání degustací výkonný ředitel Žateckého pivovaru Martin Kec.

Otevřeně říci, co si o pivu myslí, dorazili minulý pátek majitelé zdejších hospod, zástupci Chmelařského institutu Žatec, společnosti CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec, ale i laická veřejnost. K degustaci měli celkem pět vzorků piv, které se v posledních čtrnácti dnech uvařily a stočily – konkrétně Žatec Premium 11°, Malastrana Original Pils 11°, Žatec Export 12°, Žatec Sedmý Schod 13° a Žatec Plavčík 9°. Sládka Davida Resku zajímal názor lidí před tím, než se pustí piva na trh, a pro příchozí si proto připravil jednoduchý formulář, ve kterém degustátoři hodnotili tři základní parametry piv – říz, vůni a chuť. Hodnotilo se slovně a zároveň se známkovalo jako ve škole. Při degustaci byly na stolech také neutralizátory chuti. V případě ochutnávky piv jsou to salám, sýr a pečivo.

Pět vzorků zlatavého moku jsme měli možnost ochutnat také my a rádi bychom se s vámi podělili o náš verdikt. I když vlajkovou lodí z produkce žateckého pivovaru je Sedmý Schod a snad nejoblíbenější mezi občany je ,,žatecká jedenáctka“, u nás na plné čáře bodoval světlý ležák Žatec Export s výraznou chmelovou chutí a silným řízem!   

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video