Staňkovice vítaly nové občánky narozené v posledním půlroce

Hedvika Mašková 2020-10-12 15:45:00

Celkem pět nových staňkovických občánků, kteří se narodili v uplynulém půl roce, přivítali minulou sobotu v zasedacím sále obecního úřadu starosta Vladimír Libich, místostarosta Zdeněk Kutřín a kulturní referentka Šárka Holánová. Společenský obřad, při němž byly dětičky slavnostně uvedeny do života obce, si samozřejmě nenechali ujít ani jejich rodiče, sourozenci, prarodiče a další příbuzní.

,,Co může být krásnějšího a významnějšího než je narození dítěte. I pro nás je vaše ratolest radostí a právě proto jsme rádi, že jste přijali pozvání na naši malou slavnost vítání nových občánků do obce Staňkovice. Možná vás, možná jen vašeho potomka zavane čas do jiného místa. Vaše dítě se stane součástí jiného společenství lidí, avšak navždy pro něj budou Staňkovice místem dětství,“ přivítal v zasedacím sále obecního úřadu zejména rodiče nejmenších občánků starosta obce Vladimír Libich.

Malého Kryštofa, Ondřeje, Nikolu, Valerii a Báru uvítali také žáci staňkovické základní školy, kteří před začátkem obřadu přednesli tematicky zaměřené básně. Rodiče pak po vyzvání ukládali děti do kolébky a z rukou místostarosty převzali dárečky, pamětní listy a květiny pro maminky.

,,Přáli bychom si, aby se tato kolébka stala symbolem, aby obec Staňkovice byla šťastnou kolébkou pro vaše dítě, místem, ve kterém najde bezpečí a lásku. Přeji vám, vážení rodiče, aby vám vaše děti dělaly jenom radost, provázely je i vás pevné zdraví, štěstí a vzájemná láska,“ popřál na závěr Vladimír Libich. 

Fotogalerie z vítání ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video