Sedm holčiček a dvanáct chlapců přivítali v Podbořanech

Alla Želinská 2020-10-13 09:37:00

Celkem třicet dětí narozených od začátku roku do konce června pozvali letos na radnici ke slavnostnímu vítání. Do velké zasedací síně jich nakonec v sobotu 12. září dorazilo devatenáct. Přece jen „zafungovala“ nejistá doba, zpřísněná opatření nebo jiné zdravotní či rodinné důvody.

Vítání tentokrát proběhlo v rouškách rodičů, příbuzných miminka a členek komise péče o občany. Osvobozeny od této povinnosti zůstaly jen nejmenší děti a děti z MŠ Hlubanská, které přednesly pásmo básniček a předaly maminkám kytičku. Miminka a batolata kromě dárku od Města Podbořany obdržela i tradičně ručně pletené a dárkově zabalené ponožtičky od klientů Domova pro seniory. Rodiče nově narozených dětí převzali od pracovnic knihovny vstupní balíček pro nové čtenáře. Celkem tři obřady proběhly za zpřísněných hygienických podmínek, ke chvále účastníků bez problémů, kdy rouška a dezinfekce při vstupu do obřadní síně byla samozřejmostí. Zajímavostí je, že mezi maminkami nových občánků byly sestry – dvojčata Hanka a Radka se svými miminky (oba jsou kluci) :-)

Všem dětem a jejich rodičům ještě jednou blahopřejeme k přivítání do života města Podbořan a přejeme hodně zdraví a štěstí.

Fotogalerie z vítání občánků ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video