Galerie B. Rejta má novou ředitelku

2020-10-15 09:58:00

Louny (lus, tk) Lounskou Galerii Benedikta Rejta (GBR) nově vede Kateřina Melenová.

Do funkce ji začátkem srpna jmenovala Rada Ústeckého kraje, která je zřizovatelem galerie, na základě řádného výběrového řízení. Oficiálně se funkce ředitelky galerie ujala 1. září. 

V rámci „sousedského“ seznámení navštívila nová ředitelka lounskou radnici. Vedení města K. Melenová informovala o novém směřování GBR i o nabídce otevřené spolupráce. O obdobném během září, kdy začal probíhat proces předávání a přenastavování správy organizace, informovala ředitelka i ředitele lounských kulturních institucí, knihovny, gymnázia a další. ,,Od přelomu října a listopadu plánuje ředitelka GBR setkávání v širších kruzích v Galerii Benedikta Rejta, kde se chce nejen představit, ale současně otevřít debatu o přítomnosti a budoucnosti GBR a jejího zapojení do kulturního života města, kraje i ČR,“ uvedlo vedení Loun.

K. Melenová pochází z divadelní rodiny, rekonstruuje barokní kostýmy a zajímá se o psychologii C. G. Junga. V oblasti kultury působí více než třicet let. Stála u zrodu sto-vek divadelních představení a akcí i několika svébytných uměleckých prostorů.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video